Rátett egy lapáttal

2021.05.11. 13:48

A forduló gólvadásza, Sarusi Krisztián

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád-Csanád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Választásunk ezúttal a megyekettes Tömörkényben mesterhármasig jutó fiatal támadóra, Sarusi Krisztiánra esett, őt választottuk a forduló gólvadászának.

V. P.

A megyei I. osztályban a makói Babolek Zoltán háromszor köszönt be a Mórahalomnak, azonban a megyeegy bajnokcsapatának csatára szerepelt már rovatunkban. Így a forduló gólvadászának ezúttal a Tömörkényben játszó Sarusi Krisztiánt választottuk, aki a Földeák elleni 5-0 alkalmával talált be háromszor.

– Nem számítottunk könnyű meccsre, hiszen a Mindszent elleni kupameccset nyertük csak könnyedén, de a bajnokin ott is nehéz volt. Egész tavasszal a koronavírussal küzdünk, és a sérülések is hátráltatnak bennünket, így nehezen tudunk kiállni. Ezért minden meccsünk szenvedős, függetlenül attól, ki az ellenfél. Jogos volt a kiállítás az ellenfelünknél, ez egy kicsit segített nekünk – mutatott rá a tömörkényiek fiatal játékosa arra, hogy közel egy órát tíz ember ellen játszhattak.

– Az elsőnél a kényszerhelyzetből kapuba állt Sallai Szabolcs kirúgását füleltem le a védők elől, majd külsővel a kapus mellett ellőttem. A másodiknál egy szöglet után Sallai Róbert visszafejelte nekem középre, könnyű dolgom volt, belsővel bepasszoltam. A harmadiknál Boldog Gábor mélységi indításával léptem ki, majd bal szélről befele toltam, és el tudtam lőni a kapus mellett, ez a szezonban már sokszor működött köztem és csapattársam között – idézte fel góljait a 17 éves játékos.

Sarusi Krisztián a mesterhármast megelőzően az előző hétvégén is főszerepet játszott csapata sikerében: Mindszenten ugyanis ő szerezte a csapata győztes gólját.

– Nagyon szeretek focizni, szeretek is tenni érte. Eddig elég volt a maximum, de most többet kell ennél nyújtani. Otthon külön dolgoztam azért, hogy formában maradjak, mivel nem mindig voltak edzéseink a vírus miatt, úgy érzem, ennek köszönhető a jó játék. A csapattal sokszor összejövünk meccsek után, tartom a csapattársaimmal a kapcsolatot, ez segített a beilleszkedésben is. A pálya mellé visszatérő szurkolók biztatása is sokat segít nekem – zárta Sarusi Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában