Következik a harmadik felvonás

2021.05.07. 09:18

18 órától ismét Szombathelyen játszik a Falcóval a Naturtex-SZTE-Szedeák

Eldől, ki kerül ismét előnybe a férfi kosárlabda NB I./A csoportjának elődöntőjében. A Naturtex-SZTE-Szedeáknak mindenképpen jobb játékra lesz szüksége ahhoz, hogy legyen esélye meglepnie a Falco KC Szombathelyt saját pályáján, mint ahogy hat nappal ezelőtt játszott az Arena Savariában.

Vajgely Pál

Bognár Kristóftól is kellenek a triplák a szombathelyi bravúrhoz. Ma újra az Arena Savariában lép pályára a Szedeák. Fotó: Kuklis István

Azt túlzás lenne állítani, hogy onnan folytatják ma a csapatok, mintha nem történt volna semmi, mert két, igen látványos meccsen vagyunk túl az elődöntőben. Az első, szombathelyi, és a második, szegedi meccs is tanulságos lehetett mindkét fél számára. Az egyik csapat három nyert meccséig tartó párharc állása tehát 1–1, miután kedden remek játékkal, egy nagyszerű meccsen győzte le a Falco KC Szombathely csapatát a Naturtex-SZTE-Szedeák az újszegedi sportcsarnokban, viszont valamelyik csapat ma már két győzelemmel áll majd, azaz nagyon közel kerül a döntőbe jutáshoz.

– Ahogy halad a párharc, egyre nehezebb lesz. Nagy újdonságot nem tud mutatni egymásnak a két csapat, vi­­szont a játékosok fáradnak fejben és fizikailag is. Nincs sok idő a regenerálódásra a két meccs között, ez is nehezíti a dolgunkat – mutatott rá Szrecsko Szekulovics, a Na­turtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője. Ez a ritmus egyébként csak fokozódik a folytatásban, hiszen a mai harmadik meccset követően hétfőn 18 órától már ismét az újszegedi sportcsarnokban játszik a két csapat. Ha pedig szükség lesz ötödik meccsre, akkor azt szerdán Szombathelyen rendezik meg. – Kedden jól játszottunk, a végsőkig harcoltunk, bízom benne, hogy hasonló meccset tudunk játszani most is. A triplázásunkkal viszont most sem voltam elégedett, várom azt a meccset, amikor extrán dobunk kintről, mert képesek vagyunk rá: örülnék, ha ez ép­­pen ma lenne.

Nem szabad sokat hibáznunk ahhoz, hogy meglepetést okozzunk. Sokat jelent a keddi győzelem, hiszen így még hétfőn Szegeden biztos játszunk egy meccset – emelte ki a szerb tréner.

Ami pedig a hárompontosokat illeti, a rájátszásban eddig a Paks elleni negyeddöntő első meccsén triplázott 50 százalékkal a Szedeák, egyszer, a második hazai meccsen pedig 37%-kal tüzelt kintről. A Falco elleni két meccsen például 31% és 33% volt a távoli dobások mutatója. Kedden így is sikerült nyerni, de ahhoz, hogy az Arena Savariában legyen esélye a Naturtexnek, bizonyára ennél jobb dobószázalék kell kintről. És kevesebb hiba: múlt szombaton az eladott labdákkal is meggyűlt a baja a Szedeáknak, ezekből pedig a Falco rendre könnyű kosarakkal büntetett, a második, megnyert meccsen ez kevésbé volt jellemző a szegediek játékára.

Bognár Kristóftól is kellenek a triplák a szombathelyi bravúrhoz. Ma újra az Arena Savariában lép pályára a Szedeák. Fotó: Kuklis István

– Nagy önbizalmat adhat nekünk a keddi siker, hiszen néhány nap után egy huszonöt pontos vereségből álltunk fel. Teljesen más arcunkat mutattuk hazai pályán, ebben sokat segítettek a szurkolóink is. Bí­­zom benne, hogy jobban tudunk játszani, mint az első, szombathelyi meccsen – tette hozzá Szekulovics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában