A legkeményebb csoportban vagyunk

2021.06.11. 11:54

Az eb- és vb-címvédővel is játszik a magyar válogatott

Ma megkezdődik a labdarúgó- Európa-bajnokság, így bemutatjuk a hat csoportot. Ma az E jelű négyes mellett a magyar válogatott csoportjával, a gigászokkal teletűzdelt F csoporttal ismerkedhetünk meg.

V. P.

A magyar szív segíthet. Kemény csaták várnak válogatottunkra az Európa-bajnoki csoportküzdelmek során. Fotó: Török Attila/MW

Fotó: Török Attila

Ma este a Törökország–Olaszország meccsel (21 óra, M4 Sport) megkezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság.

Lapunkban az elmúlt két nap során olvashattak a csoportokról, zárásként az E és az F jelű négyest mutatjuk be.

Az E csoportban a spanyolok tekinthetők favoritnak még annak ellenére is, hogy a problémák nem kerültek el a 2008-ban és 2012-ben Eb-t nyert válogatottat. A csapathoz visszatérő Luis Enrique szövetségi kapitány egyetlen játékost sem hívott be a Real Madridból, ilyenre pedig sosem volt még példa, hogy a madridi sztárklub egy játékost se adjon egy világversenyre a spanyoloknál. A koronavírus miatt Busquets és Diego Llorente is elhagyta a csapat edzőtáborát, egy kü­­lön buborékban így öt tartalék játékos készül, ha be kell ugrania. A svédeknél is akadt pozitív eset, ráadásul a csapat egyik legjobbja, a Juventusban futballozó Dejan Kulusevski produkált pozitív tesztet.

Lengyelország továbbra is vár a kiugró eredményre, Robert Lewandowskinak eddig nem igazán akadt olyan társa, akire tartósan számíthatott volna, ez lesz a legnagyobb kérdés velük kapcsolatban az idei Eb-n is. A kvartett negyedik tagja Szlovákia, amelynél a visszavonuló Hubocannak vissza kellett térnie, hogy balhátvéd poszton ne legyenek gondjaik, és a 33 éves Marek Hamsiktól még mindig nagyon sok függ.

A magyar szív segíthet. Kemény csaták várnak válogatottunkra az Európa-bajnoki csoportküzdelmek során. Fotó: Török Attila/MW

Az Eb legkeményebb csoportjába sorsolták be a magyar válogatottat, amely az Eb-címvédő Portugáliával, a legutóbbi vb-címet megszerzett Franciaországgal, valamint Németországgal találkozik majd a csoportban. A mieink kapcsán Szoboszlai és Kalmár hiánya jelentheti a legnagyobb gondot. Nagy örömünkre viszont a hódmezővásárhelyi Kecskés Ákos is ott lehet a tornán.

Első ellenfelünk Portugália lesz, amelynek játékát elsősorban továbbra is Cristiano Ronaldo szabja meg. A 36 éves klasszist egyre inkább éri az a kritika, hogy túl sokat vállal magára, és tekintve, hogy olyan társai lesznek idén, mint Bruno Fernandes, Jota vagy Joao Félix, akik szintén képesek eldönteni egy-egy meccset, igaz is lehet.

A franciáknál 2015 után visszatér Karim Benzema, aki Didier Deschamps állítása szerint csúcsformában van, és ab­­szolút a segítségükre lehet. A Bajnokok Ligája-meccseken fantasztikusan futballozó N’Golo Kanté védekező munkája mellett ott van Kylian Mbappé gyorsasága és robbanékonysága: a vb-t nyert francia válogatott most is bárki ellen esélyesként futhat ki.

A németeknél Joachim Löw szövetségi kapitány az Eb után távozik a posztjáról, a tornára azonban visszahívta az általa korábban a keretből kitett Thomas Müllert és Mats Hummelst. Előbbi pazar idényt futott, húsz gólpassz fűződik a nevéhez a Bundesligában, viszont kérdés, lesz-e a válogatottban, aki gólra váltja ezeket a passzokat. Emellett a középpálya közepén akadtak gondjai a németeknek, de Goretzka és Kimmich is képes megoldani ezeket a problémákat.

A program

E csoport:

  • Június 14., 18 óra: Lengyelország–Szlovákia (Szentpétervár).

  • 21 óra: Spanyolország–Svédország (Sevilla).

  • Június 18., 15 óra: Svédország–Szlovákia (Szentpétervár).
  • Június 19., 21 óra: Spanyolország–Lengyelország (Sevilla).
  • Június 23., 18 óra: Szlovákia–Spanyolország (Sevilla), Svédország–Lengyelország (Szentpétervár).
  • F csoport:

  • Június 15., 18 óra: Magyarország–Portugália (Budapest).

  • 21 óra: Franciaország–Németország (München).

  • Június 19., 15 óra: Magyarország–Franciaország (Budapest).

  • 18 óra: Portugália–Németország (München).

  • Június 23., 21 óra: Portugália–Franciaország (Budapest), Németország–Magyarország (München).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában