Fáradtak, de jól dolgoznak

2021.06.04. 12:46

Az U15-ös válogatott a szentesi Európa-bajnokságra, a juniorok az izraeli világbajnokságra készülnek – Galéria

Erre a hétre Csongrád-Csanád megyébe költözött két utánpótlás leány vízilabda-válogatott. Az U15-ösök a szentesi Európa-bajnokságra készültek a Kurca-parti városban, míg az U20-as nemzeti csapat a szegedi Tiszavirág Sportuszodában tréningezett.

Becsei Dávid

20210602 Szeged Az U20-as női vízilabda válogatott a Tiszavirág sportuszodába edzőtáborozik. Képen: Dömsödi Dalma Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Taktikai edzések mellett fizikai felmérők és csapatépítő programja is volt Szegeden a juniorválogatottnak, amelynek szövetségi edzője a Szeged SZTE trénere, Varga Tamás.

Nem levezetnek

– Azt hiszem, mindenki nevében beszélhetek, egy hosszú klubszezont követően eléggé fáradtak vagyunk már, de a válogatott-edzőtáborban is erős tréningeken vagyunk túl. Világbajnokságra készülünk, úgyhogy nem a levezetésről szólnak ezek a napok. Komoly céljaink vannak, ez nagy motiváció mindenkinek – árulta el lapunknak a csütörtök délelőtti edzést követően Dömsödi Dalma, a Hungerit-Szentesi VK centere, aki az elmúlt hétvégén ifjúsági csapatával bajnoki címnek örülhetett. A tehetséges pólós remek szezonon van túl, hiszen juniorkorúként a felnőtt OB I. pontszáma alapján a 3. legértékesebb játékosnak bizonyult Keszthelyi és Gurisatti mögött.

– Nagyon örültem, hogy arannyal sikerült búcsúznom Szentestől, mert az már nem titok, hogy távozom – árulta el Dömsödi, de következő csapatáról még nem beszélt.

– Kevesen gondolták, hogy a nyári Sipos Edit ifjúsági magyarkupa-győzelem után a bajnokságot is megnyerjük, ez plusz erőt adott nekünk, valamint csodás érzés volt otthon átvenni az aranyérmeket – tette hozzá a játékos, akire valószínűleg az U20-as válogatottban is fontos feladatok várhatnak majd az októberi, izraeli világbajnokságon.

Miközben a juniorok Szegeden, addig az U15-ösök Szentesen készülnek. A Kurca-parti klubot hárman képviselik a keretben, a kapus Varga Nóra, valamint Horváth Luca és Horváth Zsófia. Mindkét helyszínen folyó munkát megtekintette a játékosként háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) utánpótlás szakmai igazgatója.

Fókuszban a szentesi Eb

– Az U15-ös válogatott számára már ez egy kiemelt fontosságú összetartás, hiszen közeledik a keretszűkítés a három és fél hét múlva Szentesen kezdődő Európa-bajnokságra – kezdte a szakember a Délmagyarországnak.– Jó körülmények között haladt a munka, ott lakhattak a lányok, ahol majd az Eb során. Abban a korosztályban a cél a kiválasztás, míg a Szegeden edzőtáborozó juniorválogatottnál az, hogy megnézzük, ki milyen állapotban van. Itt picit azért volt hiányérzetem, de bízom benne, hogy mire megkezdik a felkészülést, jó állapotba kerülnek – folytatta.

Biros Péter hozzátette, óriási élményben lehet majd részük a lányoknak, hiszen egy hazai rendezésű Európa-bajnokságon szerepelhetnek majd, remélhetőleg szurkolók előtt. Konkrét célkitűzést nem fogalmaztak meg, de a négy közé jutás már gyümölcse lehetne a munkájuknak, ahonnan már az aranyérem is elérhető közelségbe kerülne.

Egyénileg is sikeres idénye volt Dömsödi Dalmának.
Fotó: Karnok Csaba

Motiváltak

A szegedi összetartást Varga Tamás is elégedetten értékelte lapunknak. Elmondta, fontos állomás ez a világbajnoki felkészülésben, mert hamarosan szűkíteni kell a keretet, és lehet, többször már nem dolgoznak együtt a kihirdetéséig.– Bár hosszú szezon van mögöttünk, egy válogatottnál senki sem lehet fáradt. Azt látom, azok a legmotiváltabbak, akiknek leginkább lehetne okuk a fáradtságra hivatkozni. A végső, nyolchetes felkészülést augusztus közepén kezdjük majd – mesélte Varga.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában