Óriásit küzdöttek a dánok, de nem tudtak pontot szerezni Belgium ellen

2021.06.18. 15:27

Eriksent is köszöntötték

Hiába szerzett vezetést a 99. másodpercben Dánia, 2-1-es vereséget szenvedett a labdarúgó-Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában Belgiumtól.

B. D.

Koppenhága, 2021. június 17. A dán Yussuf Poulsen (b,3) megszerzi csapata elsõ gólját a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Dánia-Belgium mérkõzésen Koppenhágában 2021. június 17-én. MTI/EPA/Reuters pool/Hannah McKay

Forrás: MTI/EPA/Reuters pool/Hannah McKay

Fotó: Hannah McKay

Egy perc és harminckilenc másodperc. Mindössze ennyi időre volt szüksége Dániának, hogy vezetést szerezzen Belgium ellen. Egy rossz belga felszabadítást fülelt le Höjbjerg, Poulsenhez passzolt, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A labdarúgó-Európa-bajnokságok történetének második leggyorsabb gólja ez, 2004-ben az orosz Kiricsenko 65 másodperc után talált be a görögök ellen.Lüktető játékot hoztak az első percek, amelyben a dánok beszorították ellenfelüket. Tíz perc elteltével megállt a meccs, ugyanis a szombati dán–finn mérkőzésen újraélesztett Christian Eriksent köszöntötte a közönség és a játékosok hatalmas tapssal. „Egész Dánia veled van, Christian!” feliratú óriásmolinót feszítettek ki a lelátón.

Motiváltan és gólra éhesen futballoztak a dánok a kissé enervált belgák ellen, akik messze elmaradtak az oroszok ellen mutatott játékuktól. A szünetben érkezett a pályára a világ egyik legjobb középpályásának tartott Kevin De Bruyne.

Az 56. percben Thorgan Hazard révén egyenlítettek a belgák. Lukaku iramodott meg a jobb oldalon, De Bruyne-höz passzolt, aki egy szenzációs csellel két embert rázott le a tizenhatoson belül, majd T. Hazard-nak már csak az üres kapuba kellett passzolnia. A 70. percben assziszt után gólt lőtt De Bruyne, aki több szép passz után 17 méterről talált be. Az utolsó húsz minutumban nagy erőket mozgósított Dánia az egyenlítésért, de Courtois és a belga védelem megakadályozta ezt. A 21 órakor kezdődött Hollandia–Ausztria mérkőzés lapzártánk után ért véget.

 

Dánia 1 (1)

Belgium 2 (0)

C csoport, 2. forduló. Koppenhága, Parken Stadion, 25 ezer néző.

Vezette: Björn Kuipers (holland).

Dánia: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestregaard (Olsen, 84.), Maehle – Wass (Larsen, 62.), Höjbjerg, Delaney (M. Jensen, 72.) – Poulsen (Nörgaard), Damsgaard, Braithwaite.

Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.

Belgium: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Meunier, Tielmans, Dendoncker (Witsel, 59.), T. Hazard (Vermaelen, 90+4)– Mertens (De Bruyne, a szünetben), Lukaku, Carrasco (E. Hazard (59.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.

Gólszerzők: Poulsen (2.), ill. T. Hazard (55.), De Bruyne (70.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában