Helyi sport

2021.06.18. 10:36

Három szegedi megy a junior vébére

Három szegedi búvárúszó is rajthoz áll az olaszországi junior világbajnokságon. Borka Panna, Sztancsik Mária és Márton Balázs veszi fel a küzdelmet.

munkatársunktól

A hagyomány folytatódik. Amit a mesteredző Gyémánt Imre megteremtett, azon az úton a tanítvány, Kanyó Dénes megy tovább. A világbajnok sportoló klubvezetőként és edzőként is a szegedi búvárúszósportért dolgozik. Ennek pedig mindig megvan az eredménye, hiszen a felnőtt válogatott sportolók mellett szerencsére utánpótlás-tehetségekben sincs hiány.

Ezt bizonyítja, hogy a már megkezdődött olaszországi junior-világbajnokságon három szegedi sportoló veszi fel a küzdelmet. Borka Panna, Sztancsik Mária és Márton Balázs képviseli a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubot. Ez a tizenhetedik vébé, a helyszín pedig csodás, hiszen Lignanóban, közvetlenül a tengerpart mellett található sportkomplexumban csatáznak egymással a fiatalok.

– Sokat és jól edzettek, végig szorgalmasak voltak, így jó formában utaztak el a junior- világbajnokságra a tanítványaim. Nagyon várták már ezt a rangos eseményt, volt bennük izgalom, de biztos vagyok benne, hogy ez a kezdéssel elmúlik majd. Mind a hárman több számban indulnak, bízom benne, hogy egyéni csúcsokat teljesítenek majd, amely akár egy jó eredmény elérését is eredményezheti. Borka Panna 100, 200 és 400 méter felszínen és két váltóban, 4x100 és 4x200 méteren áll rajthoz. Sztancsik Mária 800 és 1500 méter búváron, valamint a 4x200 méteres váltó tagjaként indul. Márton Balázs 400 és 1500 méter búváron, 200 méter felszínen és a 4x200 méteres magyar váltó tagjaként veszi majd fel a küzdelmet – mondta Kanyó Dénes.

Az itthon lévő versenyzők sem tétlenkednek, a felnőttek az oroszországi, tomszki Európa-bajnokságra készülnek. Kanyó Dénes kihagyja ezt az eseményt, nem indul az Eb-n.

Diákolimpiai sikerek

Gyöngyösön rendezték meg a búvárúszók diákolimpiáját. A versenyen népes csapattal képviseltette magát a szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub. Varga Jázmin és Bálint Bence remek formában versenyzett, mindketten több érmet is szereztek.

Eredményeik, 50 méter búvár: 3. Varga Jázmin (Eötvös J. Gimnázium). 50 m felszíni: 8. Horpácsi Hanna (Tisza-parti Általános Iskola). 100 m uszonyos gyors: 3. Varga J., Bálint Bence (Dugonics András Piarista Gimn.), 9. Horpácsi H. 100 m felszíni úszás: 1. Bálint B., Varga J.; 7. Horpácsi H., 9. Dankó Vivien (SZTE Gyakorló Gimn. és Ált. Isk.). 200 m uszonyos gyors: 2. Varga J.; 3. Bálint B.; 5. Bagaméri Mirtill (Béke Utcai Általános Iskola), 8. Horpácsi H.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában