Helyi sport

2021.06.18. 13:09

Izgalmas ukrán siker

Eseményekkel teli, izgalmas mérkőzésen 2-1-re nyert a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában Ukrajna Észak-Macedónia ellen, így harcban áll a továbbjutásért vívott versenyben.

Becsei Dávid

Bukarest, 2021. június 17. Az ukrán Roman Jaremchuk (j) és az észak-macedón Darko Velkovski a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában játszott Ukrajna - Észak-Macedónia mérkõzésen a bukaresti Nemzeti Arénában 2021. június 17-én. MTI/EPA/AP/Vadim Ghirda

Forrás: MTI/EPA/AP/Vadim Ghirda

Fotó: Vadim Ghirda

Az ukránoknál a Ferencváros támadója, Zubkov kikerült a 23-as meccskeretből, míg az északmacedónoknál a Mol-Fehérvár FC védője, Muszliu végigjátszotta a mérkőzést. Míg az újpesti Risztevszki a 85. percben állt be.Az Európa-bajnokságok történelmében először vezetett dél-amerikai játékvezető meccset. Az argentin Rapallininek nem volt nehéz dolga, bár a hajrában viszont egy igencsak véleményes tizenegyest ítélt meg. A videó-visszajátszást követően sem tűnt teljesen egyértelműnek az északmacedón Avramovski kezezése.

Lüktető játékkal indult a találkozó, amelyet inkább az ukránok domináltak, ehhez mérten Dimitrievszki kapusnak tíz percen belül kétszer is fontos dolga akadt.

Egyre inkább érett az ukrán találat, de sokáig állta a sarat a védelem, illetve a kapus. A 29. percben viszont már nem volt menekvés, Karavajev egy bal oldali szögletet sarkazott tovább, amire Jarmolenko érkezett remekül a hosszún. Dimitriveszki ekkor is beleért lábbal, de már menteni nem tudott, 1-0.

Öt perccel később Jarmolenko ugratta ki a félpályáról Jaremcsukot, aki nagyjából 13 méterről a rövid alsó sarokba belsőzte a labdát jobbal, 2-0. A 39. percben Pandev emelte át a kapust remek bokamozdulattal, de lesről lépett ki, így érvénytelenítették találatát.

Az 57. minutumban ismét Pandev került főszerepbe, aki egy kipattanó labdára csapott volna le, de buktatták. Tizenegyes, Alioszki pedig értékesítette, nyílttá téve a mérkőzést. Ezt követően már jobbára mezőnyben folyt a játék, majd a 84. percben biztosíthatta volna be egy véleményes büntetőből Ukrajna a győzelmét, de Malinovszkij lövését Dimitrievszki hárította, így maradt a 2-1-es végeredmény.

 

Észak-Macedónia 1 (0) – Ukrajna 2 (2)

C csoport, 2. forduló. Bukarest, Nemzeti Aréna, Vezette: Fernando Rapallini (argentin).

Ukrajna: Buscsan – Karavajev, Zabarnij, Matvijenko, Mikolenko – Saparenko (Szidorcsuk, 78.), Sztepanenko, Zincsenko – Jarmolenko (Cihankov, 70.), Jaremcsuk (Beszedin, 70.), Malinovszkij (Szobol 90+2). Szövetségi kapitány: Andrij Sevcsenko

Észak-Macedónia: Dimitrievszki – Sz. Risztovszki, Velkovszki, Muszliu – B. Nikolov (Trajkovszki, a szünetben), Ademi (Risztevszki, 85.), Szpirovszki (Csurlinov, a szünetben), Alioszki – Bardi (Avramovszki, 77.) – Pandev, Elmasz. Szövetségi kapitány: Igor Angelovszki

Gólszerzők: Jarmolenko (29.) Jaremcsuk (34.), ill. Alioszki (57.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában