Elégedetlenek voltak

2021.07.03. 11:11

Rossz szájízzel távoztak a franciák Budapestről

A 2018-as világbajnoksággal szemben a részben hazai rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon nem alkotott emlékezeteset a Didier Deschamps által irányított francia válogatott, amely a Svájc elleni nyolcaddöntőben 3–3-as döntetlent követő tizenegyespárbajban búcsúzott, a nem várt gyenge eredmény miatt pedig sárdobálás kezdődött meg a csapaton belül.

Nem csak a pályán szenvedtek. Gárdony helyett Budapesten szálltak meg a franciák, ami utólag rossz döntésnek bizonyult. Fotó: Szabó Miklós/MW

Forrás: MW

Fotó: Szabó Miklós

A találkozót végigjátszó Ad­­rien Rabiot édesanyja már a mérkőzés közben kritikát fogalmazott meg a csapat két sztárjának rokonai felé: egyrészről a később az utolsó büntetőt elhibázó Kylian Mbappé játékában talált kivetnivalót, szerinte az együttes egyik legjobbja arrogáns hozzáállást mutatott, míg

Paul Pogbával kapcsolatban azt nehezményezte, hogy túlságosan könnyelműen veszítette el a labdát kulcsfontosságú pil­lanatban.

Hogy ebből mennyi igaz, azt csak a VIP-páholyban ülők tudhatják biztosan, viszont az tisztán látszott, hogy a kék mezes csapat háza táján nem volt minden a legnagyobb rendben.

Nem csak a pályán szenvedtek. Gárdony helyett Budapesten szálltak meg a franciák, ami utólag rossz döntésnek bizonyult. Fotó: Szabó Miklós/MW

A gallok két találkozót egyébként a Puskás Arénában vívtak meg, a mieink elleni 1–1 és a Portugália elleni 2–2 alkalmával is a fővárosban léptek pályára. A korábbi elképzelésekkel szemben a válogatott nem Gárdonyban, hanem a budapesti Mariott Hotelben szállt meg, amellyel a hírek szerint nem voltak elégedettek, sőt, a The Athletic a L’ Équipe-re hivatkozva egyenesen azt írta, hogy Paul Pogba közölte a szövetségi kapitánnyal: gyűlölik a szállodát.

A probléma forrása állítólag az volt, hogy a játékosok nem tölthettek elég időt egymással szabadidejükben, illetve hogy a városközpontban található ötcsillagos szálloda ablakait nem lehetett teljesen kinyitni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában