Három helyi születésűvel a keretben

2021.07.05. 13:22

Szentesen nyert Európa-bajnokságot a leány U15-ös vízilabda-válogatott

Három szentesi születésű játékossal a keretében lett Európa-bajnok a leány U15-ös magyar vízilabda-válogatott a Szentesen rendezett tornán, amelynek döntőjében Oroszországot győzték le 7–6-ra Sike József tanítványai.

Becsei Dávid

Fotó: Vidovics Ferenc

Hat mérkőzés, hat győzelem. Hibátlan mérleggel lett Európa-bajnok az U15-ös leány vízilabda-válogatott. A tornát Szentesen rendezték, zárt kapuk mögött. A buborékrendszer oka, hogy a tehetséges játékosok még nem vehették fel a koronavírus elleni védőoltást, emiatt szigorú biztonsági követelmények mellett töltötték a csapatok, szervezők és hivatalos személyek az elmúlt nyolc napot a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban.

A nyitómérkőzésen a magyar válogatott Görögországot múlta felül 10–6-ra, majd a második fordulóban gólzáporos meccsen győzte le Horvátországot 17–8-ra. A csoportdöntőben az oroszok ellen 5–5 után 15–8-ra nyertek, majd a negyeddöntőben Hollandiát (12–3), az elődöntőben Görögországot (11–5) fektették két vállra a magyar lányok.

A csoportdöntő után a fináléban is magyar–orosz rangadót rendeztek, utóbbi az elődöntőig remeklő spanyolokat búcsúztatta (11–8). Óriási izgalmakat hozott a döntő, Oroszország hamar kétgólos előnybe került, amelyet a második negyed derekán ledolgozott (2–2) az Eb-n három szentesi játékossal (Varga Nóra, Horváth Zsófia, Sóti Lili) szereplő magyar válogatott. A vezetést viszont csak a harmadik negyed végén vettük át. 3–5-ről 7–5-ig menetelt a Sike(r)-csapat, amely 23 év után nyert ismét aranyérmet a női szakág utánpótlásában. A torna legjobb kapusának Torma Lucát választották meg.

Az Európa-bajnok magyar válogatott tagjai, kapusok: Torma Luca (Győr) Varga Nóra (Szentes). Mezőnyjátékosok: Bereczki Luca (BVSC), Gulyás-Oldal Emma (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Horváth Zsófia Szentes, Kardos Dominika (Dunaújváros), Kardos Laura (Dunaújváros), Kiss Patrícia (BVSC), Lendvai Natasa (KSI), Lendvay Zoé (UVSE), Sóti Lili (Tatabánya), Tiba Panna (UVSE), Varró Eszter (OSC), Zantleitner Helga (Tatabánya). Szövetségi kapitány: Biros Péter. Vezetőedző: Sike József. Edzők: Zantleitner Krisztina és Zirighné Sós Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában