A következő szezonban nem Tóth Tamás lesz a Kosársuli edzője, még nem tudni, ki az utódja

2021.07.17. 08:41

Váltás a padon három év után

Edzőt vált a Vásárhelyi Kosársuli. Az már biztos, hogy a felkészülést nem a csapatot az előző három év során irányító Tóth Tamás vezetésével kezdi meg a gárda, de hogy ki veszi át a helyét, azt egyelőre nem jelentette be a klub.

V. P.

Három szezonon át irányította a Vásárhelyi Kosársulit Tóth Tamás. Vezetésével a 2018–2019-es idényben az NB I./B Zöld csoportjában alapszakaszt nyert a csapat, majd a negyedik helyen zárt a bajnokságban. A következő szezont a koronavírus-járvány miatt törölték, majd a 2020–2021-es idényben negyedikek lettek. A szezont végül heteddikként zárták a vásárhelyiek. Mint azt a klub honlapján bejelentették, az már eldőlt, hogy a következő évben nem Tóth Tamás irányítja majd a csapatot – a Kosársuli vezetősége egyben sok sikert kíván Tóth Tamás további karrierjéhez.

– A Piros csoportból való ki­­esés után vettem át a csapatot. Évről évre szerényebb költségvetéssel és játékoskerettel mentünk neki a szezonoknak, viszont ugyanazokat az eredményeket tudtuk hozni. Erőn felül teljesítettünk ebben a három évben, sokkal több sajnos nem volt ebben a társaságban – mondta lapunknak Tóth Tamás.

A Kosársuli eddigi trénere ma­­rad a Zöld csoporton belül, hiszen a Cegléd edzője lesz a következő szezonban.

– Itt egyértelműen cél a feljutás és a bajnokság megnyerése. Sajnálom, hogy így alakult a vásárhelyi történet, úgy gondolom, jó viszonyt alakítottam ki a játékosokkal és a szurkolókkal is. Nekem viszont már előre kell néznem – tette hozzá Tóth Tamás.

Az még egyelőre nem ismert, hogy ki lesz az utódja a Vásárhelyi Kosársulinál, ezt illetően napokon belüli tájékoztatást ígért közleményében a klub vezetősége. A klub augusztus elején nemzetközi streetballt szervez, ahol a csapat játékosaival, valamint a Szpartak Szabadka kosarasaival bárki megmérkőzhet majd, emellett a következő egy évben számos hasonló rendezvényen mutatják be az egyesületben folyó munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában