Zöld-fehér kvartettbe került a Ferencváros az Európa-ligában

2021.08.28. 12:15

Kisorsolták a csoportbeosztást

Kisorsolták Isztambulban az Európa-liga csoportbeosztását, a nyolc kvartett közül a Ferencváros az G jelűben kezdheti majd meg a küzdelmeket a német Bayer Leverkusen, a skót Celtic, és a spanyol Real Betis társaságában.

Munkatársunktól

Budapest 20210824 Labdarúgás 2021 Bajnokok Ligája BL selejtezõ Ferencváros FTC Young Boys Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport csapat öröm Ryan Mmaee

Fotó: Szabó Miklós

Lehetett volna jobb, de lehetett volna rosszabb is a Ferencváros csoportbeosztása a labdarúgó Európa-liga küzdelmeit tekintve. A IX. kerületiek mellett a szintén zöld-fehér hazai szerelésben játszó Celtic és Real Betis, valamint a német Bayer Leverkusen osztozik a G jelű kvartett négy helyén.Az idén induló Európa-konferencialiga miatt az eddig megszokottaktól eltérően ez­­úttal a 48 üveggömb helyett csak 32 darabot húztak ki Isztambulban, ahol megtartották a második legnagyobb nemzetközi klubtorna, az Európa-liga csoportjainak sorsolását. A magyar bajnok a csoportok erőviszonyát tekintve kaphatott volna nehezebbet (például a C jelű Napoli, Leicester City, Szpartak Moszkva, Legia Warszawa négyesből állót), ettől eltekintve a G csoport sem ígérkezik egyszerűnek a Peter Stöger által vezetett Fradi számára.

Az ellenfeleket tekintve a Bayer Leverkusen tűnik a leg­­nagyobb feladatnak. A gyógyszergyáriak a német Bun­­desliga előző kiírásában a 6. helyen végeztek, olyan csapatok mögött, mint a Frankfurt, a Wolfsburg, a Borussia Dortmund, a három magyar játékost (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik) soraiban tudó RB Leipzig, valamint a világklasszisokból álló Bayern München.

A Celtic ismerős lehet az FTC-nek, ugyanis a Bajnokok Ligája selejtezőjének tavalyi sorozatában éppen az akkor még Szerhij Rebrov által irányított magyar csapat búcsúztatta a skót együttest, amely akkor szenzációszámba ment. A Celtic 9 éven keresztül tartó egyeduralma a tavalyi bajnoki idényben tört meg a skót Premiershipben, a 2020/2021-es idényben a Rangers 20 pont előnnyel nyerte meg a szezont. Steven Gerrard csapata az El A jelű négyesében kezdi meg a szereplést.

A G csoportban indulhat még a Real Betis, amely többek között az Európa-liga elő­­ző győztesét, a Villarrealt megelőzve végzett a spanyol élvonal 6. helyén tavaly. A csoportkör első mérkőzéseit szeptember 16-án rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában