Férfi vízilabda

2021.08.16. 10:47

Már edzőmeccsek is színesítik a Szegedi VE felkészülését

Pislákol a fény az alagút végén a Szegedi VE férfi vízilabdázói számára, amelyet a felkészülési időszak kezdete óta Rau Zoltán erőnléti edző feladatai takarnak ki.

B. D.

20200916 Szentes Metalcom Szentes-Szegedi VE férfi vízilabda-mérkőzés a magyar kupa 9. helyéért. Képen: Sánta Dániel (#2), Lajkó Márton Mihály (#5) Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Forrás: Archív fotó

Fotó: Karnok Csaba

Július tizenkettedike óta nyúzzák a Tiszavirág Sportuszoda konditermének súlyait a Szegedi VE férfi vízilabdázói, akikre először majd szeptember 8-án vár tétmérkőzés. Az OB I. első fordulójában az OSC-t látják vendégül.

– Lassan már látjuk a fényt az alagút végén, már előkerültek a taktikai elemek a vízben. Ugyanakkor azért még kemények az erőnléti edzések, de araszolunk az alapozás vége felé – árulta el lapunk érdeklődésére Sánta Dániel, a szegediek centere.

– Örülünk, hogy közeleg a szezonkezdet, mert mindenki játszani szeret inkább, nem pedig szárazon edzeni. Bár az első két fordulóban papíron nem mi leszünk az esélyesek az OSC és a BVSC ellen, nem feltartott kezekkel ugrunk vízbe. A harmadik körben pedig jön a megyei derbi a Szentes ellen itthon, amire igazán hegyezzük a formánkat – tette hozzá.

Bő egy hónapja tart a szegedi alapozás, amelyben az elmúlt héttől kezdve már a felkészülési mérkőzések is színesítik a programot.

– Az első két gyakorlásunkból, amelyeket a Vasas ellen játszottunk a fantasztikus Tiszavirág Sport- uszodában, túl sok következtetést nem vonhattunk le. Mindössze nyolc mezőnyjátékossal és két kapussal álltunk fel. Természetesen az angyalföldiek sem voltak teljesek, hiszen az olimpián szerepelt játékosok még szabadságukat töltötték – jegyezte meg Sánta.

A 27 éves pólós hozzátette, a Honvéd elleni budapesti felkészülési találkozón már voltak biztató jelek annak ellenére is, hogy egyelőre még keveset gyakorolták a taktikát.

Ami pedig az elkövetkezendő napok programját illeti, holnap a szintén OB I.-es Miskolc vendégeskedik Szegeden, majd a következő héten a Kiss Csaba által irányított U17-es fiúválogatottal is kétkapuznak majd valószínűleg Sánta Dánielék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában