1–0-s győzelemmel elvitte a pontokat Makóról a Monor

2021.08.01. 20:53

Meddő fölényben játszottak – Fotók

Kevés gólhelyzetet hozó, igazi egygólos mérkőzéssel tért vissza a Makó FC a labdarúgó NB III. Közép csoportjába. Ezt az egy találatot a Monor szerezte az 53. percben, így Siha Zsolt edző együttese pont nélkül maradt az első fordulóban.

Becsei Dávid

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Szerencsére a nagyobb vihar csak a mérkőzést követően csapott le Makóra, így gond nélkül lejátszották a meccset a népes, nagyjából 500 fős publikum előtt. A csoport egy másik mérkőzésén már nem volt ilyen szerencséjük a csapatoknak, a Balassagyarmat–Vác találkozót a játékvezető a második félidő derekán a rossz időjárás miatt félbeszakította.

A nyáron igazolt érkezők közül hatan is a kezdő tizenegyben kaptak helyet a Makóban, amely jobban, dominánsabban kezdte az összecsapást. Ez az első félidő 14. percében csúcsosodott ki, amikor a bal oldalról Major Ernő centerezett, majd a hosszúra belőtt labdára Pócs Tamás érkezett. Elérte, azt azonban a jobb kapufa élére lőtte, így elmaradt a hazai álomkezdés. Többet birtokolta a labdát a Siha-csapat, a meccs egyetlen gólját viszont a vendégek támadója, Annus Árpád szerezte meg az 53. percben. Makói eladott labda után lefordult a Monor, Annus leforgott védőjéről, majd a rövid felsőbe lőtte a labdát. Ezután ismét a vendéglátó dominálta, de nagyobb helyzetig nem jutott, így Erős Károly együttese távozhatott három ponttal.

A második fordulóban vasárnap 17.30-kor a Vác vendége lesz a Makó.

Siha Zsolt: – Igazán ilyen szezonkezdetre számítottunk az eredményt kivéve. Masszív, erős csapat a Monor. Az büszkévé tesz, hogy dominálni tudtunk, de a helyzeteink számával és azoknak a realizálásával viszont nem vagyok elégedett. Folytatjuk a munkánkat.

Makó FC–Monor 0–1 (0–0)

Labdarúgás, NB III., Közép csoport, 1. forduló. Makó, 500 néző. Vezette: Nagy Attila László (Juhász L., Kiss A.).

Makó FC: Bordás – Tamaskó (Varga R., 69.), Dóra D. (Széll K., 58.), Seres, Pantelis, Rózsahegyi (Magyar Gy., 58.), Babolek (Rabecz, 77.), Zámbori, Sziklási, Major E. (Juhász J., 69.), Pócs T. Edző: Siha Zsolt.

Monor: Bozsó – Barthel, Ficsor (Hulicsár, 65.), Haragos, Annus, Hunya, Petrezselyem, Erős R. (Puskás, 83.), Juhász Zs. (Kántor, 55.), Torkos. Edző: Erős Károly.

Gólszerző: Annus (53.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában