Krasznojarszk

2021.09.29. 08:01

20 óra elteltével újra pályán a Szedeák

Ma már az elődöntőben lesz érdekelet a FIBA EuropeCup selejteőjében a Naturtex-SZTE-Szedeák, amelyre a német Medi Bayreuth vár.

Munkatársunktól

Forrás: FIBA Basketball

Nincs idő sem örülni, sem pihenni: azt követően, hogy helyi idő szerint kedden 21.15 körül megnyerte az észak-macedón TFT Szkopje elleni mérkőzést, ma már ismét pályára lép a Naturtex-SZTE-Szedeák. A FIBA EuropeCup selejtezőjének elődöntőjében helyi idő szerint 17 órától (magyar idő szerint délben) a német Medi Bayreuth lesz az ellenfél, azaz alig telik el húsz óra, és újra játszik Szrecsko Szekulovics csapata.

A Bundesliga legutóbbi szezonjában 10. helyen végzett csapat vasárnap még bajnokit játszott, amelyen 86–74-re kikapott a Giessen vendégeként, majd kedden reggel érkezett meg Krasznojarszkba. Keretében ott van az a Terry Allen, aki korábban Magyarországon, a Körmendben játszott, valamint a korábbi német válogatott Bastian Doreth. A Bayreuth egyszeres német bajnok (1989-ben értek fel a csúcsra), kétszer pedig német kupát is nyertek, 1988-ban és 1989-ben. A 2019-2020-as szezonban a FIBA EuropeCup elődöntőjéig jutottak, ám a koronavírus-járvány miatt végül nem fejezték be a sorozatot, de a 2017-18-as idényben például a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is szerepeltek.

A Szedeák számára tehát elsősorban a regeneráció és a frissítés a fontos a mai meccs előtt, ezt emelte ki Kerpel-Fronius Balázs is.

– Kicsit lámpalázas volt a csapat a meccs elején, de akkor is úgy éreztem, kontrolláljuk a meccset. Leginkább a mi hibáinkból élt a Szkopje, Magyarországon nagyon szokatlan ez a stílus, amit ők képviselnek, de ahogy felvettük a ritmust, sikerült őket felőrölni. Egy jó német csapat ellen játszunk, de elsősorban a regeneráció van hangsúly. Nincs rajtunk nyomás, bátran kosárlabdázhatunk, a Szkoje elleni győzelem pedig olyan mentális erőt ad, ami a fáradtságot ellensúlyozhatja – nyilatkozta a Szedeák csapatkapitánya.

A szegedi kosarasok tegnap vacsora után gyorsan aludni tértek, majd egy reggeli után ma délelőtt már egy dobóedzésen vettek részt, amit egy videózás és ebéd követ, majd ismét visszatérnek az Arena Severbe, ahol a tét már a selejtező döntőjébe való bejutás lesz. A meccs magyar idő szerint 12 órakor kezdődik, és a FIBA YouTube-csatornáján élőben követhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában