Címvédőként futamgyőztesek

2021.09.19. 11:05

A 16 éves Kiss Ágnes is döntőbe jutott a vb-n, Suba Róbert hetedik lett parakenuban

Minden döntőben lesz magyar egység a Koppenhágában zajló kajak-kenu-világbajnokságon. A szegediek közül Kárász Anna, Nagy Bianka és a mindössze 16 esztendős Kiss Ágnes is bejutott a fináléba saját számában a pénteki előfutamokon. Suba Róbert hetedik lett parakenuban.

Vajgely Pál

Kiss Ágnes az előfutamát követően nem számított ilyen szereplésre, viszont megnyerte a középfutamot, így bejutott a döntőbe. Fotó: mti

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az MVM Szeged versenyzői kö­­zül először Nagy Bianka volt érdekelt a dániai világbajnokság pénteki versenynapján. A Bragato Gaidával alkotott egysége második helyen ért célba a kubai kettős mögött C2 200 méteren, így ott lehetnek majd a vasárnapi döntőben.A következő érdekeltség Su­­ba Róbert volt, aki parakenuban indult 200 méteren: a VL2-es kategóriában középfutamában második lett, így ott lehetett a döntőben, ahol végül hetedik helyen végzett.

Kiss Ágnes az előfutamát követően nem számított ilyen szereplésre, viszont megnyerte a középfutamot, így bejutott a döntőbe.
Fotó: mti

Abszolút meglepetés Kiss Ágnes teljesítménye: a 16 esz­­tendős tehetség ugyanis megnyerte a C1 női 500 méter középfutamát, így a felnőttmezőnyben is ott lehet majd a fináléban.

– Az előfutamom nem sikerült túl jól, így egyáltalán nem számítottam arra, hogy itt győzni tudok. Nagyon örülök, hogy össze tudtam magam szedni, és egy ilyen jó pályával bekerültem a döntőbe – mondta a fiatal versenyző az MTI-nek, hozzátéve, a fináléban csak annyi a célja, hogy egy nagyon jó pályát menjen.

A címvédő és olimpiai bajnok női kajaknégyes is megnyerte előfutamát 500 méteren, így vasárnap újra harcba szállhat a világbajnoki címért.

– Szokás szerint az elejét egy kicsit nyújtósabbra vettük, és a táv felénél indítottunk, de azért ezúttal viszonylag kényelmes volt a tempó – értékelt Kárász Anna, akinek ez az egy száma van a világbajnokságon. – Nem bánom, hogy nem kell sok futamot mennem, mert nagyon hideg van. Ezzel együtt jó volt végre rajthoz állni, hiszen már kedd óta itt vagyunk – tette hozzá az MVM Szeged VE olimpiai bajnoka.

Férfi K-2 500 méteren – amely régi-új szám lesz a 2024-es olimpián – az egyesben ötkarikás bajnok algyői Kopasz Bálint és Erdőssy Csaba délelőtt lemaradt az egyenes ági továbbjutásról, de délután javítani tudott. Nagy volt a csata a három továbbjutó pozícióért, de a magyarok kicsit kiemelkedtek a mezőnyből, s győzelmükkel ott vannak a fi­náléban.

Vasárnap, 11 óra: döntők, 14.30: 5000 méteres döntők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában