Volt tartásuk a hazaiaknak

2021.09.29. 15:26

BL-sebességen játszott Szegeden az OSC – Fotók

Szembesült a Bajnokok Ligája iramával az első két negyedben az OSC ellen a Szegedi VE férfi vízilabdacsapata. Az OB I. első fordulójából pótolt mérkőzésen biztató második félidő után 14–7-es vereséget szenvedett Kiss Csaba együttese a Tiszavirág Sportuszodában.

Becsei Dávid

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A vendég OSC és a Szeged is pozitívan várhatta kettejük mérkőzését, amit még az első fordulóból pótoltak. A hazaiak halasztottak Kiss Csaba utánpótlás-válogatottbéli elfoglaltsága miatt. A Tisza-partiak a Szentes elleni sikeres megyei rangadóról, míg a tavalyi bajnoki ezüstérmes a győztes első BL-selejtezőkörből érkezett a meccsbe.

Friss nemzetközi rutinnal felvértezve lendületből tartott erődemonstrációt Varga Dániel együttese. Nagyjából kilenc perc játék után már 7–0-ra vezettek a vendégek. Támadásaik rendre góllal zárultak, míg a hazaiak labdái többnyire a védők kezei között akadtak el.

Ezúttal Molnár Dávid kezdett a szegedi kapuban, de a második negyedben már Gyapjas Brendon őrizte azt. Az újbudaiak támadásain és védekezésén is rendkívüli módon érződött, fontos mérkőzések után és 27 órányi utazást (Budapest-Podgorica-Budapest-Szeged) követően is maradt bennük energia, így a nagyszünetben már 2–9 állt az eredményjelzőn.

A nagyobb különbséget a fordulás után már nem hagyta nőni a Szeged, biztató játékkal méltó ellenfele volt a jövő hétvégén már Párizsban újabb BL-selejtezőket játszó OSC-nek.

Jövő kedden ismét pótolnak Sánta Dánielék, 12.30-ra a bajnoki- és Eurokupa-címvédő Szolnok érkezik a Tiszavirágba.

Kiss Csaba: – Kétfajta forgatókönyv volt a fejemben. Az egyik, hogy hozza magával az OSC a hétvégi sebességét, vagy olyan, amelyik csak túl akar lenni a mai meccsen és fejben nincs itt. Előbbit kaptuk, ezt nem tudtuk lekövetni, hamar nagy különbség alakult ki a javukra. Mindenképpen pozitívum, hogy 2–9 után nem csuklottunk össze a klasszis játékosok ellen. Természetesen nekünk nem az OSC ellen kell megszerezni azokat a pontokat, amelyek a végelszámolásnál fontosak, hanem a középmezőny csapatai ellen.

Szegedi VE–OSC 7–14 (0–5, 2–4, 3–2, 2–3)

E.ON férfi vízilabda OB I., 1. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 100 néző. Vezette: Kenéz, Petik.

Szegedi VE: Molnár D. – Sánta 1, Kardos 1, Bóbis 2, Boros, Vékony, Lakatos 2. Csere: Gyapjas B. (kapus), Tóth Gy., Mekkel, Baj, Horváth Zs., Kürti 1, Hajdu. Vezetőedző: Kiss Csaba.

OSC: Lévai – Várnai 1, Salamon, Csacsovszky E. 2, Vigvári Vi. 3, Burián 4, Hárai 1. Csere: Dévai (kapus), Sziládi, Manhercz K. 1, Dala, Kondor 1, Bundschuh, Aranyi 1. Vezetőedző: Varga Dániel.

Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 10/5.

Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Horváth Zs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában