Halmozták a vb-érmeket

2021.09.20. 09:14

Szép eredmények a hétvégén a megyei kajak-kenusoknál

A hétvégén zárult a koppenhágai rendezésű kajak-kenu-világbajnokság, amelynek utolsó két napján is volt kikre büszkének lenni a megyei versenyzők közül: nagyszerű eredmények és fényesen csillogó érmek találtak gazdára.

T. A.

Akcióban a magyar lányok. A Kárász Annával felálló kajaknégyes ezüttal másodikként végzett. Fotó: MTI

Fotó: MTI

Parasportolóink nyakába ke­­rülhettek az első érmek a Dá­­niában rendezett kajak-kenu-világbajnokság utolsó két napján. Az MVM Szeged VE parakenusai közül Suba Róbert és a tokiói paralimpia bronzérmese, Varga Katalin is nagyszerű teljesítményt nyújtott, mindketten bronzmedállal zárták a vb-t.

Két magyar indulóval kezdődött meg a férfi KL1-es kategória 200 méteres döntője, amelyben Kiss Péter Pálért és az MVM Szeged VE kiválóságáért, Suba Róbertért szurkolhattunk.

A mieink közül a paralimpiai bajnok Kiss Péter Pál Koppenhágában sem talált legyőzőre, míg a Tisza-parti Suba Róbert is dobogós helyen zárt, ő harmadikként ért célba. A női KL2 200 méter fináléjában csakúgy, mint két hete az ötkarikás játékok döntőjében, ismét kitett magáért Varga Katalin, aki Tokió után a dán fővárosban is bronzéremmel a nyakában örülhetett.

Akcióban a magyar lányok. A Kárász Annával felálló kajaknégyes ezüttal másodikként végzett.
Fotó: MTI

A szintén szegedi Kocsis Ádám Slihoczki Ádámmal párban a C2 1000 méter 7. helyén zárt, ugyanígy Zombori Dominik négyesben, Nádas Bence és az algyői Kopasz Bálint a kajaknégyes tagjaként a 9. pozícióban végzett 500 méteren.

Tokió algyői hőse, a győri szí­­nekben versenyző Kopasz Bá­­lint abszolút favoritként szállt harcba K1 1000 méteren, azonban ezúttal a portugál Pimenta mögött be kellett érnie egy ezüst­éremmel. Kopasznak így nem sikerült a történelmi tett, hiszen aranyéremmel ő lehetett volna az első olyan versenyző, aki egy naptári éven belül olimpiát és vb-t is nyer.

– Mindent jól csináltam, ezért nincs miért bosszankodom, ez is jó helyezés. Az időjárás nem igazán jön be nekem, hideg van, és ezt az izmaim is érzik. Ezzel együtt örültem, hogy a végén sikerült megindulnom. Imádok kajakozni, és ez a szép a versenyzésben, hogy nem lehet tudni, mikor ki a jobb – fogalmazott pozitív hangvételben Kopasz Bálint az MTI-nek.

Érdemes megemlíteni a 16 éves Kiss Ágnest is, aki élete első világbajnoki fináléjában 8. helyet szerzett C1 500 méteren.

A zárónapon újabb érmek születtek, közülük az elsőt, egy bronzot a szegedi Nagy Bianka és Bragato Giada párosa szállította C2 200 méteren. Majd az olimpiai bajnok Kárász Anna is a vízre szállt a női kajaknégyessel (Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Gazsó Alida), ám nekik ezúttal a Tokióban mögöttük célba érő Fehéroroszország vágott vissza, a mieink így ezüsttel zárták az 500 métert.

Az MVM Szeged VE sportolói összesen 1 ezüst- és 3 bronzérmet gyűjtöttek, amelyre méltán lehetnek büszkék, és a fiatal Kiss Ágnes teljesítménye is bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában