Nagyszerű játékkal verte a Debrecent

2021.11.13. 20:44

Győzelemmel debütált a Szedeák új edzője

Immáron Simándi Árpád vezetésével játszott a Naturtex-SZTE-Szedeák a Debrecen otthonában, miután Szrecsko Szekulovics a hét elején lemondott a Tisza-partiak vezetőedzői posztjáról.

Munkatársunktól

Szeged, 20211106. Naturtex SZTE Szedeák–Falco férfi kosárlabda mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Hat-nullal nyitotta a meccset a DEAC, de fokozatosan érkezett meg a meccsbe a Szedeák, amely először Keller Iván hármasánál, 13-13-nál érte utol ellenfelét. Sőt, a negyed végére Persons labdaszerzését követően már a szegediek voltak előnyben az első tíz percet követően.

A második negyedben fokozatosan lépett el ellenfelétől a Naturtex, igaz, két perccel a negyed vége előtt Lapornik hármasa után már csak két pont maradt a szegedi kilencpontos előnyből. Ekkor azonban Cook lépett elő, az amerikai betöréseivel nyugtatta meg a csapatot, majd a negyedet lezárva szerzett egy dudaszós triplát; héttel vezetett a Szedeák a nagyszünetben.

Nagyszerűen jött ki a folytatásra a szegedi csapat, Alston, majd Bognár is a helyére küldött egy távolit, a lendületet pedig a korábban a Tisza-partiaknál dolgozó Milenko Topics időkérése sem törte meg. Bognár egymás után két triplát dobott be, amivel már húsz ponttal lépett meg a Naturtex. Előnyüket jól őrizték Kellerék, és az utolsó negyed elején ugyan 12 pontra visszajött a DEAC, de ekkor jött Simándi Árpád időkérése.

Sikerült visszaverni a hajdúságiak próbálkozásait, jól működött a védekezés, majd kulcspillanatokban megint jött két hármas, az ezúttal is sokoldalúan játszó Persons triplája pedig eldöntötte a meccset: a Szedeák végül 18 ponttal győzte le a nagy reményeket szövögető DEAC-ot, és megszerezte negyedik győzelmét a bajnokságban – Simándi Árpád tehát győzelemmel debütált a Szedeák kispadján.

DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák 79–97 (23–25, 19–24, 16–28, 21–20)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 10. forduló. Debrecen, 800 néző. Vezette: Tőzsér, Frányó, Balog.

DEAC: THAMES 21/6, Lapornik 9/3, Neuwirth 2, Dzseletovics 12/6, TÓTH 16/3. Cserék: Kerpel-Fronius G., Balázsi, Drenovac 13, Aska 6. Vezetőedző: Milenko Topics.

Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 26/3, COOK 27/6, Balogh, BOGNÁR 17/9, Hunt 9/3. Cserék: Szatmári 2, Kerpel-Fronius B., Keller 3/3, Polányi, Alston 13/3. Vezetőedző: Simándi Árpád.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában