A vásárhelyi ökölvívó a 16 között esett ki

2021.11.04. 12:25

Helytállt Kovács Pál

Munkatársunktól

Minden magyar ökölvívónak véget ért a belgrádi amatőr világbajnokság, amelyen a 80 kilogrammban a hódmezővásárhelyi Ko­­­vács Pál is szerepet kapott. Ko­­vács észt (Stiven Aas, 4:1), majd lengyel (Daniel Adamiec, 5:0) ellenfél legyőzésével menetelt a legjobb 16 közé, ahol a korábbi (2018) ifjúsági világelső kazah Nurbek Oralbaj már túl nehéz ellenfélnek bizonyult számára.

A félnehézsúlyú magyar ök­­­­löző az első menetben kissé meg volt illetődve, igyekezett távol tartani magától riválisát, és messziről indítani, de kevés kísérletéből ritkán talált, míg ellenfele bár nem ütött sokat, de magabiztos és pontos volt. A második szakaszt kifejezetten jól kezdte Kovács, az első fél percben többször sikerült meglepnie riválisát, elhajlás után szép kombinációkkal eredményesen támadott. Ezt követő­­en is végig bátran öklözött a menetben, ám a kazah a folytatásban többször is jól előzte meg, gyors kombinációkkal számos alkalommal talált, így ezt a szakaszt is megnyerte.

A zárómenetben Kovács Pál már nagyon fáradt volt, ennek ellenére ment előre, a gongszóig harcolt, de ütései már pontatlanok voltak, a kazah pedig kontrából is jól bokszolt és egyhangú pontozással megérdemelt győzelmet aratott.

Kovács Pál így elveszítette a nyolcaddöntőjét, és a 16 között búcsúzott a belgrádi ökölvívó-­világbajnokságon, amelyen így nem maradt versenyben ma­­gyar bokszoló.

A hétfői három vereséggel lezárult a tízfős magyar csapat szereplése a szerb fővárosban.

A férfi vb-n, amelyre 88 or­­szágból 510 bokszolót ne­veztek, 13 súlycsoportban osz­­tanak érmeket a következő na­­pokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában