Serleget kaptak a legjobbak

2021.11.23. 10:29

Kapás Boglárka mellett szegedi és hódmezővásárhelyi úszó is LEN-pont-kupát nyert

Első nemzetközi úszóversenyét rendezte a Tiszavirág Sportuszodában a szegedi Haász SZUE egyesülete, amely hagyományteremtő szándékkal tartotta meg a Modern Városok Kupája névre hallgató eseményt.

Tóth Alex

Nagy népszerűségnek örvendett az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka. Fotó: Tésik Attila/Haász SZUE

Ismét magasabbra került a léc. A Haász SZUE egyesületének 2021 eddig a pazar eredmények mellett többek között a magas színvonalú versenyek megrendezéséről is szólt új otthonában, a Tiszavirág Sportuszodában. A szegedi klub a sikeres országos bajnokságok után a Modern Városok Kupájával már a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által is akkreditált kiírást tartott a hétvégén.

Népes mezőny gyűlt össze az impozáns létesítményben rendezett versenyre, amelyen nagyszerű eredményeket értek el a Csongrád-Csanád megyei sportolók, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a legtöbb LEN-pontot gyűjtött versenyzőknek kiosztott négy serleg közül kettő is megyénk fiatal tehetségeinél landolt.

Nagy népszerűségnek örvendett az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka. Fotó: Tésik Attila/Haász SZUE

A felnőttmezőnyben a férfiaknál Márton Richárd, a nőknél Kapás Boglárka nyert. Az utánpótlás korosztályú úszók soraiban a fiúk között a hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE sportolója, Kis Noel nyert, a lányoknál pedig a házigazda Haász SZUE szegedi kiválósága, az ifjúsági Európa-bajnok és felnőtt magyar bajnok Pádár Nikolett egy újabb ponttal növelhette a már amúgy is igencsak hosszúra nyúló idei sikerlistáját. Kapás Boglárka személyében olimpiai bronzérmes sportoló is tiszteletét tette a szegedi nemzetközi úszóversenyen, a fiatalok pedig természetesen nagy örömmel fogadták a világbajnok és hétszeres Európa-bajnok klasszist a helyszínen.

A díjazottakon kívül is bőven akadtak megyei sikerek, hiszen a Haász SZUE és a Hód Úszó SE mellett remekül szerepelt a szintén hódmezővásárhelyi NICS-HSÚVC, a Szentes Városi ÚK, a Makói Úszó Klub, az Algyői Úszó KE és a Csongrádi Poseidon ÚKSE.

– Nagyon jól sikerült a verseny, az összes jellegéből adódó tanulsággal együtt. A színvonalat pluszban emelte, hogy Kapás Boglárka elfogadta a meghívásunkat, aki a második napon vett részt a versenyen. A létesítmény ismét ötösre vizsgázott, abszolút alkalmas a rendezésre, ez sokadszorra bizonyosodott – értékelt a Haász SZUE elnöke, Nagy Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában