Érmek Párizsból

2021.11.20. 08:02

Major Endre nagyszerűen zárta a 2021-es szezont

Munkatársunktól

Major Endrééknél (jobbról) nem volt jobb csapat. Fotó: ATSK Szeged

Si­­­­keresen zárta a 2021-es versenyszezont az ATSK Szeged para-asztaliteniszezője, Major Endre, aki a Párizs külváro­sában, Voisins-le-Bretonneux-­ben megrendezett nemzetközi versenyen egyéniben ezüstérmet, csapatban pedig aranyérmet nyert.

– Az olimpia után vagyunk, a nagyon erős játékosok nem jöttek el a versenyre. Ettől függetlenül remek viadal volt, és magasan kvalifikált ellenfelekkel játszottunk – kezdte beszámolóját a világranglistán 5. helyen álló szegedi parasportoló, majd kitért rá, egy eddig nem ismert ellenféllel nézett farkasszemet az 1-es kategória döntőjében, akitől végül 13:11-re kapott ki, ezzel ezüstérmet nyert.

Major Endrééknél (jobbról) nem volt jobb csapat.
Fotó: ATSK Szeged

– A döntőben egy koreai játékossal, Kim Hak Dzsinnel találkoztam. Ő 12. a világranglistán, tehát papíron én voltam az esélyesebb, ám az Ázsia-játékokon 3. helyezést ért el, így tudtam, hogy nehéz mérkőzés vár rám ellene. Soha nem találkoztam még vele, így nem ismertem a stílusát, végül kettő ponttal kikaptam tőle. Nagyon jót játszottunk, ügyes ellenfél volt. Elégedetten tudom értékelni a versenyt, mert néhány hibát leszámítva úgy érzem, kijátszottam magamból, amit tudok – fogalmazott Major.

A csapatversenyek során ez­­­­úttal összevonták a kategóriákat. Major Endre a szintén ATSK-s Urlauber Ádámmal (aki­­vel először szerepeltek együtt a válogatottban) és a 2-es kategória bajnokával, a lengyel Tomasz Jakimczukkal kiegészülve mind a négy meccsét megnyerte, aranyérmet szerzett, így eredményesen zárta le a 2021-es versenyeinek sorát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában