Hozta a kötelezőt a Szeged SZTE

2021.11.03. 15:33

Megszerezték első pontjaikat – Fotók

Második hazai mérkőzésén születtek meg a Szeged SZTE női vízilabdacsapatának első pontjai az OB I. idei kiírásában, amelynek 4. fordulójában Varga Tamás tanítványai a Tatabánya együttesét fogadták a Tiszavirág sportuszodában, és arattak 13–6-os sikert.

T.A.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Kellő önbizalommal vághatott bele második hazai mérkőzésébe a Szeged SZTE női vízilabdacsapata, amely első hazai fellépésén alaposan megnehezítette a jóval esélyesebbnek számító Dunaújváros dolgát. A korábbi mérkőzésen tapasztalt biztató játék megadta a pluszlökést a Tisza-partiaknak, akik második hazai meccsükön megszerezték első győzelmüket és ezzel első pontjaikat is az idei kiírásban.

A találkozó első két negyedében ugyan még lelkesedésének köszönhetően, valamint a szegedi elpuskázott lehetőségek miatt tudta tartani a lépést a Tatabánya, ám a fordulás után pontosabb, nyugodtabb játékkal rukkolt elő a Szeged SZTE, és végül magabiztos, 13–6-s győzelmet aratott.

Varga Tamás: – Gratulálok a győzelemhez a lányoknak, és ahhoz, hogy a három pontot itthon tartottuk! A Tatabányának voltak jó periódusai, főleg az első két negyedben. Nálunk nagyon jó volt a kapusteljesítmény, és természetesen készültünk az ellenfél játékára. Teljes mértékben nem vagyok elégedett. Hozzá kell tegyem, hogy két hete vagyunk a lányokkal, és azért három-négy játékost nekem is jobban meg kell ismerjek, pláne, hogy elég fontos pozíciókban játszanak. Azt látom, hogy a nyári edzőmeccsek hiányoznak a csapatnak, a védekezésben még hagyunk kívánni valót magunk után, de ez most ilyen év, ilyen ősz. A kötelező három pontot begyűjtöttük, ehhez tudok gratulálni.

Szeged SZTE–Tatabánya 13–6 (2–0, 2–2, 4–2, 5–2)

Női vízilabda OB I, 4. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 20 néző. Vezette: Berki, Kádár.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó 2, Miklós 1, Jenei 1, Ráski 2, Ármai 1, Botka 1. Csere: Tátrai 2, Pap, Bicskei, Korom 3. Vezetőedző: Varga Tamás.

Tatabánya: Zirighné Sós – Zantleitner N. 2, Zink, Orbán, Zöld, Rajna 2, Szedlák 2. Csere: Marsi (kapus), Zantleitner H., Hollósi, Sóti, Cser, Bozsó. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.

Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 10/4.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –.

Kipontozódott: Miklós, ill. Zantleitner N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában