Több, mint ezer nevezés

2024.05.14. 17:02

A szegedi szkanderesek brutális mezőnyben szerepeltek az Európa-bajnokságon

Tíz napon át a szlovákiai Pozsony volt a szkander európai fővárosa, ugyanis ott rendezték a sportág Európa-bajnokságát. Az eseményen népes különítménnyel szerepelt a magyar válogatot, amelyet három szegedi sportoló erősített.

Becsei Dávid

A szegediek. Szakállas Szilárd (balról jobbra), Fábián Zsolt és Bauman Ádám.

Fotó: Feil Balázs

Több, mint ezer nevezéssel az Európa-bajnokságok legnépesebb tornáját rendezték meg a szkanderezők között Pozsonyban idén. Ez volt a harmincharmadik Eb, amelyen a szegedi Maláj Team Szkander SE-t Fábián Zsolt, Bauman Ádám és Szakállas Szilárd képviselte.

– A mérlegelésen szembesültünk vele, hogy az utóbbi évek legszínvonalasabb Európa-bajnoksága vár ránk, brutálisan erős mezőny gyűlt össze – jegyezte meg a Délmagyarország érdeklődésére Bauman.

A három szegedi közül Fábián érte el a legjobb eredményt, ő jobb kézzel a pontszerző hatodik helyen végzett a -80 kilogrammosok csoportjában a felnőttek között. Bauman és Szakállas egy-egy nyert meccsig jutott bal, illetve jobb kézzel, így mindketten súlycsoportjuk középmezőnyében zártak. Minden kategóriában erős és népes mezőny gyűlt össze, ritkán látható módon súlycsoportonként nem volt ritka a húsz nevező sem.

A magyar válogatott,a képről négyen hiányoznak.
Fotó: Feil Balázs

– Köszönettel tartozunk a Magyar Szkander Szakszövetségek és Csabai Attila elnöknek, hogy bizalmat szavazott nekünk, mert egy remek szervezésű Eb-n vehettünk részt. Csalódott vagyok a saját teljesítményemmel kapcsolatban, de Szilárd erejét sem mutatja meg a teljesítménye. Zsolttól elvárható volt, hogy pontszerző helyen zár, amit hozott is. Az éremszerzés szinte lehetetlen küldetésnek számított számunkra ebben a mezőnyben – értékelt Bauman.

A világbajnokságot augusztus végén Moldovában rendezik, Pozsonyban pedig kiderült, a 2026-os Európa-bajnokságnak Magyarország lesz majd az otthona.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában