Szolnoki meccsel kezdődik a hajrá

2021.11.20. 12:26

Vasárnap 13 órától a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II.-ben idegenben lép pályára

A kéthetes válogatottszünet után folytatódik a labdarúgó NB II.: a 16. fordulóban vasárnap 13 órától a mindenkire veszélyes Szolnok otthonában játszik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Mádi József

Fontos bajnoki. Horváth Krisztoferre (balról) főleg a támadások építésében vár lényeges szerep vasárnap. Fotó: Kuklis István

Az utolsó szakasz következik. A labdarúgó NB II. őszi zárónegyedében öt mérkőzés vár a csapatokra – a következő egy hétben rögtön három.ÖT MECCS

MARADT

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a kéthetes válogatottszünet után vasárnap 13 órától Szolnokon lép pályára, jövő szerdán 18 órától a Pécs érkezik a Szent Gellért Fórumba, aztán jövő vasárnap 17 órától Győrben szerepel a csapat. A végén decemberben két hazai mérkőzéssel zárul az idény: 5-én a Nyíregyháza, 12-én a Békéscsaba érkezik Szegedre – ez utóbbi már a 20. forduló lesz, azaz ezzel fordul át a bajnokság a második szakaszra.A Tisza-parti alakulat nem tétlenkedett a kéthetes válogatottszünetben: volt ebben az időszakban kemény edzés, felkészülési mérkőzés és pihenés is. A csapat megpróbált abban az ütemben készülni, amely a bajnokságot jellemzi. Így fért bele a szerbiai Topolya elleni találkozó is, amelyen nem született gól. Ez egyértelműen a szegedieket dicséri, hiszen nem kaptak gólt az első ligás ellenféltől.

Fontos bajnoki. Horváth Krisztoferre (balról) főleg a támadások építésében vár lényeges szerep vasárnap.
Fotó: Kuklis István

– Sok mindennel próbálkoztunk, így olyanok is szerepet kaptak, akik a bajnokikon kevesebbet játszottak, mellette pedig gyakoroltunk és új dolgokat teszteltünk. Az is fontos volt, hogy legyen ritmusa a játékunknak – nyilatkozta Dragan Vukmir, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője. – Az a cél, hogy jól zárjuk le a bajnokság hátralévő szakaszát, és jól szerepeljünk a még hátralévő öt mérkőzésen. Mind mentálisan, mind fizikálisan rendben van a csapat, ezzel nem lehet probléma.

SZOLNOKI SZEREPLÉS

Ahogy említettük, a szegedi alakulat vasárnap 13 órától Szolnokon lép pályára.– Azt tudjuk, hogy a szolnoki pálya nem a legjobb, és az ellenfél hazai pályán nagyon meg tudja nehezíteni bárki dolgát – mondta Vukmir. – Nincs jó passzban a Szolnok, nagy szükségük van a három pontra, mi viszont megpróbálunk mindent a győzelem megszerzése érdekében. Meglátjuk, ki kezdeményez majd többet, ki hogyan, milyen kezdővel áll fel. Azt mondják, főleg fizikális bajnokság az NB II., de kell taktika meg sok minden más. Ha van minőséged, meg tudsz valósítani mindent. A helyzetkihasználáson mindenképpen kell javulnunk, még ha az utóbbi három meccsen nem kaptunk gólt.

TEMESVÁRI RENDBEN VAN

A magyar U21-es válogatott keretében ismét helyet kapott a szegedi belső védő, Temesvári Attila.– Az első meccsen még a kispadon ült, aztán Izraelbe már nem utazott el. Szerencsére jó állapotban érkezett vissza hozzánk, minden rendben van vele, velünk készülhetett a héten. A csapatból egyedül Farkas Aurélra nem számíthatok, őt egy mérkőzésre tiltották el a Kecskemét ellen kapott piros lap miatt – jegyezte meg végül Dragan Vukmir.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában