Nehéz döntés volt

2021.11.11. 10:05

Visszavonul a profi sporttól Sárosi Laura

Bejelentette visszavonulását a profi sporttól Sárosi Laura. A Tisza Tollas SE kétszeres olimpikon tollaslabdázója a civil életben szeretné magát kipróbálni.

Munkatársunktól

– Talán ez az egyik legnehezebben megírt posztom – kezdte közösségi oldalán Sárosi Lau­ra, aki tegnap reggel jelentette be visszavonulását. Mint írta, hosszú időbe telt számára, hogy ki tudja mondani, vissza­vonul a profi sporttól.

Úgy fogalmaz, szeretné ma­­gát kipróbálni a civil életben, és hasonlóan helyt szeretne állni, mint ahogyan a tollaslabdában tette. A karrierje során hat alkalommal a legjobb ma­­gyar női tollaslabdázónak megválasztott Sárosi Laura összesen 21-szeres felnőtt or­­szágos bajnok volt, egyúttal megköszönte a szponzoroknak, a csapatársainak és a szövetségnek, valamint csapatának, hogy hozzásegíthették ezekhez az eredményekhez.

A pályafutását a Tisza Tollas SE-ben befejező sportoló két olimpián vehetett részt, Rióban és Tokióban képviselhette Magyarországot. A 2016-os olimpián 20 év után ő volt az első magyar tollaslabdázó, aki részt vehetett a játékokon, ahol a csoportküzdelmek alatt indiai és kanadai ellenfelétől is kikapott, így nem jutott tovább a kieséses szakaszba. Idén nyáron a japán fővárosban az első csoportmeccsét elveszítette, a második előtt viszont részleges Achilles-ín-szakadása miatt kénytelen volt visszalépni a folytatástól.

Döntését éppen születésnapját megelőzően jelentette be, ezzel 22 éves pályafutást zárt le.

– Hálás vagyok minden egyes pillanatért, minden segítségért, amit az elért eredményeimmel igyekeztem meghálálni. Remélem, sok embert inspiráltam abban, hogy megszeresse és megismerje a tollaslabdát – tette hozzá Sárosi Laura.

Rióban és Tokióban is szerepelhetett az olimpián, most úgy döntött, visszavonul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában