Egy triplával debütált

2021.12.02. 09:31

Maronka Zsombor régi álma vált valóra a franciák elleni meccsen

Bemutatkozhatott, sőt, rögtön egy hárompontost is dobott a magyar férfi felnőtt kosárlabda-válogatottban Maronka Zsombor. A Naturtex-SZTE-Szedeákban nevelkedett 19 éves játékos kosarát nagy örömmel fogadta a meccsre kilátogató közönség.

Munkatársunktól

Újabb mérföldkő. Először játszhatott címeres mezben Maronka Zsombor (4-esben). Fotó: Dömötör Csaba/MW

Fotó: Dömötör Csaba/MW

A Portugáliában lejátszott vi­­lágbajnoki selejtezőn mé

Újabb mérföldkő. Először játszhatott címeres mezben Maronka Zsombor (4-esben).
Fotó: Dömötör Csaba/MW

A Spa­nyolországban légióskodó be­dobó kicsivel több mint négy percet tölthetett a pályán, és ő szerezte a meccs utolsó kosarát, miután bedobott egy hárompontost, amivel kialakította az 54–78-as végeredményt. A jó dobás után nagy volt az öröm a kaposvári arénában, a kilátogató nézők nagy tapssal fogadták Zsombor kosarát.

– Nagyon örültem, hiszen régóta várok erre a pillanatra. Jobban örültem volna neki, ha egy győztes meccsen sikerült volna debütálnom, de végre eljött ez a nap is. Egész végig pozitív vol­­tam, reméltem, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe, de a tapasztalt francia csapat ellen ez nem egyszerű. A végsőkig harcoltunk. Nem szabadott volna, hogy hamar elmenjenek tőlünk, úgy gondolom, az elején dőlt el a meccs – összegzett a találkozót követően Maronka Zsombor.

A szegedi kosaras először volt tagja a válogatott keretének, és mint lapunknak korábban elmondta, elsősorban ta­pasztalatszerzésként tekintett erre a két mérkőzésre.

– Nagyon jól érzem magam a válogatottnál, jó tapasztalat volt ez az egy hét, a végére megtaláltuk az összhangot mindenkivel – tette hozzá Maronka Zsombor, aki kedden már vissza is utazott a spanyol Joventut Badalonához, amelynek színeiben szombaton már bajnoki mérkőzés várhat rá a spanyol ACB ligában.

Kikapott a kosársuli

Elveszítette hétközi bajnokiját a Vásárhelyi Kosársuli, miután a félidőre már komoly hátrányba került a Debrecen U23-as csapatának otthonában. A Kosársuli így tíz meccs után három győzelemmel és hét vereséggel áll, pénteken pedig a Dunaharasztit fogadja hazai pályán.

DEAC U23-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 76–70 (21–18, 25–12, 13–22, 17–18) Férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoport, 10. forduló. Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok. Vezette: Makrai, Sallai, Gergely Kosársuli: Pavlovic 17, Bodócsi 9/3, Varga Á. 24/9, Bálint 2, Burko 4

Cserék: Varga Z. 11/6, Vejinovic 3, Borbáth, Kovacevic 4, Knyur.

Edzők: Szablics Péter, Utasi Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában