Helyi sport

2022.01.04. 16:00

Kezdenek a nők

Szombaton a domaszéki sportcsarnokban megkezdődik az Új év-Szkítasport-kupa kispályás labdarúgótorna, amelynek első napján hét női csapat lép pályára.

Munkatársunktól

Ami immár biztos: a női csapatok részvételével szombaton megkezdődik a domaszéki sport­­csarnokban az Új év-Szkítasport-kupa kispályás labdarúgótorna. 

Az előzetes nevezések alapján a négy korosztályos torna első szakágára összesen hét együttes nevezett, amelyeket két csoportra osztottak a szervezők. A tornára a Csongrád-Csanád megyei klubok (Mó­­rahalom, Üllés-PizzaMonster, Kiskundorozsma, Bordány, Tiszasziget) mellett két Békés megyei gárda, a Gyulai Amazonok és a Dévaványa is jelezte részvételét. 

Az eseményt szombaton bo­nyolítják le a domaszéki sportcsarnokban: az A csoportban a Tiszasziget, a Dévaványa és a Kiskundorozsma kezdi meg a küzdelmeket 9 órától, majd 11.30-tól következik a további négy klub. A selejtezők után 15 órától jönnek az elődöntők, majd 16.10-től a bronzmeccs, 16.45-től pedig a döntő. 

A főszervező, Márki Ferenc ezek után vasárnap már a +45-ös korcsoport küzdelmeinek kezdését tervezi, a sorsolás egyelőre még nem ismert. Az viszont szinte borítékolható, hogy ebben a korcsoportban is igen színvonalas meccseket tartanak, elég, ha az újszegedi Kisstadionban rendszeres +45-ös bajnokságokra és az ott résztvevő játékosokra gondolunk. 

A jövő hétvégén a +35-ösök is elstartolnak – itt is lehet bőven sok érdekes találkozó rutinos, egykori labdarúgókkal, kedvencekkel –, majd a legvégén a nyílt korosztály küzdelmei zárják az esztendő első, vélhetően rangos kispályás labdarúgótornáját. 

És még nem lesz vége: Márki Ferenc ugyanis az Új év-Szkítasport-kupa után újabb esemény szervezésében gondolkodik: január 28–30-án rendezi meg a Saller-kupa klubcsapatok teremlabdarúgó-tornáját, amelyre már várja a nevezéseket. Az eddigi tapasztalatok alapján a rendezvény jó felkészülést biztosíthat majd az egyesületeknek a bajnoki rajtot megelőző időszakban a közös munkára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában