Szegedi páros vezeti a Fradit

2022.01.14. 14:25

Vágó Fanny és Vágó Attila irányításával készülnek a fővárosi zöld-fehérek

A Ferencváros női labdarúgócsapatának játékos-edzője, a szegedi származású Vágó Fanny édesapját, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Vágó Attilát kérte fel másodedzőjének.

Mádi József

Zöld-fehérben. Vágó Attila munkához látott a Ferencvárosnál.  Fotó: Fradi.hu

Vágó Attila az erdélyi Székelyudvarhely román I. osztályban szereplő női labdarúgócsapatának vezetőedzője volt 2020 januárjától 2021 karácsonyáig.– A legutóbbi, három és fél éves szerződéshosszabbítás alapján Fannyval hosszú távon számolnak a Fradinál játékosként és edzőként is – nyilatkozta Vágó Attila. 

– Az első szakasz jól sikerült, hiszen a Ferencváros visszavette a vezetést a tabellán. A kislányom tudja, hogy nagyon nehéz játékosként és edzőként egyszerre a maximumot teljesíteni, hiszen egy csapaton belül, ha jó edzést tartasz, akkor nem tudsz jól edzeni, ha viszont jól edzel, akkor nem tudsz odafigyelni az edzés minőségére. Amikor karácsony előtt megemlítette, hogy januártól számítana rám az általa összeállítandó stábjában, annyit kértem tőle, egyeztesse le a klubvezetőkkel. Miután ez megtörtént, és engedélyt kapott rá, annyit jegyeztem meg neki: mindig vezetőedző voltam, és te vagy az egyetlen ember, akinek szívesen leszek a segédedzője. A döntő szó Fan­nyé, én edzéseket és egyéni képzéseket tartok. A Ferencváros labdarúgásában dolgozni bármilyen szinten is kihívás, hatalmas megtiszteltetés. 

Vágó Attila mögött komoly edzői múlt van: nyert bajnoki címet a férfiaknál a megyei I. osztályban, az NB III.-ban, az NB II.-ben, közel 50-szer vezette a magyar női labdarúgó-válogatottat szövetségi kapitányként, amellyel neki van a legjobb statisztikája, így mint szakember – és mint édesapa – komoly erősítés lesz Vágó Fanny mögött, mellett. 

 

– Az FTC-vel nemzetközi szinten kell előrelépnünk, ebben szeretnék a múltam, a tapasztalatom, a rutinom révén segíteni – mondta Vágó Attila.– A Fradi az utóbbi években megnyerte a hazai bajnokságot, de a Bajnokok Ligája csoportkörében mindig elvérzett olyan együttesek ellen, amelyeket előtte legyőzött. Ezen kellene változtatnunk, de nyilván a sorsolástól is sok minden függ. Egyelőre még csak a nyárig gondolkodunk előre, de a szerződésem fél plusz három évre szól, éppen mint Fannyé.  

A szakember Erdélyben a székelyudvarhelyi Vasas Femina élén is sikeresen dolgozott. Jelenleg negyedik a csapat a szuperligában. 

– A klub mellett elértem egyéni elismeréseket Székelyudvarhelyen, jó alapokat hagytam ott. Ennek köszönhetően a két klub együttműködést kötött, miközben elengedtek a Fradihoz, és bármikor visszatérhetek oda – jegyezte meg végül Vágó Attila. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában