Szegedi hírek

2022.02.17. 16:04

Kiemelt helyszíne lesz a Tiszavirág Sportuszoda a vízilabda-világbajnokságnak

Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke a szegedi városházán jelentette be, hogy Budapest mellett a Tiszavirág Sportuszodára számítanak a legtöbb mérkőzéssel a júniusi vízilabda-világbajnokságon. Csoportmérkőzések mellett a kieséses szakaszban és helyosztókon is játszanak majd a válogatottak Szegeden.

Becsei Dávid

Fotó: Török János

Tíz nappal ezelőtt vált hivatalossá, miután a japán Fukuoka nem vállalta a vizes világbajnokság megrendezését, Magyarországon tartják meg június 18. és július 3. között a világeseményt. Rendkívül módon a vízilabda-mérkőzéseknek nemcsak Budapest, hanem Sopron és Debrecen mellett Szeged is helyszíne lesz.

 

Az idő rövidsége miatt már elindultak a helyszínbejárások, a szövetség és a város közötti közös feladatok koordinálása. Amint azt Botka László polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, Szeged teljesen készen áll, hogy néhány hónap múlva egy magasszínvonalú világeseményt lebonyolítson, hiszen az infrastruktúra adott, de a szállodák megfelelő mennyisége és a tömegközlekedés is biztosított. 

Reményét fejezte ki, hogy a covid-helyzet lehetővé teszi majd, hogy nagyszámban fogadjon szurkolókat a város, ami az utóbbi években fejlődő turisztika érdeke is.

 

– A csoportmérkőzések után a négy város közül Budapest mellett Szegedre számítunk a legtöbb mérkőzéssel. A kieséses szakaszban és a helyosztókon is játszanak majd itt mérkőzéseket. Amennyiben indokolt, az uszoda teljes mértékig alkalmas a szurkolók elválasztására, ez nagyon fontos, még magasabbra emeli a szegedi helyszín fényét – árulta el az örömhírt Vári Attila.

A vízilabda-szövetség elnöke úgy fogalmazott, az idő rövidsége és a rendező városok nagy távolsága miatt komoly feladat lesz a rendezés, de mindent megtesznek a nemzetközileg is elismert világbajnokságért.

 

– A magyar vízilabdacsalád egyik legfőbb tartóoszlopa Szeged. Rengeteg tehetséget nevelt már ki a válogatottak és a klubok számára, kiváló szakemberek dolgoznak itt. A Tiszavirág Sportuszoda nemzetközi eseményen is jól vizsgázott az itteni szervezőkkel, de a földrajzi elhelyezkedése is befolyásoló tényező volt, hogy Szeged fontos helyszíne lesz a szervezésnek – indokolta meg az MVLSZ döntését az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában