Bírták az idegi csatát

2022.03.22. 08:00

Győzelemmel kezdte a rájátszást a Vidux-Szeged

Megkezdte a rájátszást a férfi röplabda NB I. Ligában a Vudix-Szegedi RSE férfi együttese. Az első mérkőzést Dorogon játszotta a Dág csapata ellen, és bizony mindhárom megnyert szett óriá­­si izgalmak közepette dőlt el a Tisza-partiak javára.

Munkatársunktól

Győzelem Dorogon a Dág ellen. A szegedi támadások a szettek végén is jól működtek. Fotó: Kocsis Aliz

Fontos és szettveszteség nélküli győzelemmel kezdte tehát a rájátszást a klub, folytatás április 2-án a MEAFC-Miskolc otthonában. 
A csapat vezetőedzője, Fésüs Erzsébet a következőket nyilatkozta a klub hivatalos honlapján: 
– Mindhárom szett hajrájában higgadtak voltak a fiúk, ha többpontos előnyt vagy meccs­labdákat buktak el, akkor sem vesztették el a fejüket. Ez döntő faktor volt. Hihetetlen, hogy ilyen körülmények között mindhárom szettben nyertünk, rengeteget jelent az így kiharcolt győzelem. A végelszámolásnál még az is jól jöhet, hogy nem vesztettünk szettet. A harmadik szett végén deja vu érzésem volt, hiszen néhány hete a Dág pont úgy vezetett ellenünk a mi otthonunkban, mint mi most ellenük, de ezúttal jól koncentráltak a fiúk. Az előre megbeszélt taktika nem annyira működött, ezen még dolgozni kell, így inkább a szív diadala volt ez, meg persze a kemény munka gyümölcse. 
Dág KSE–Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–26, –27, –26) 
Férfi röplabda NB I. Liga, felsőházi rájátszás az 1–4. helyért, 1. forduló. Dorog, 100 néző. Vezette: Bibók, Horváth. 
Vidux-Szegedi RSE: Piti R., Csendes Cs., T. Dileo, Nacsa G., D. Pozzobon, Csányi D. 
Csere: Borsi L. (liberó), Bodnár L. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet. Másodedzők: Hulmann Zsolt, Jan De Brandt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában