Kosárlabda

2022.03.26. 20:52

Vereséggel zárta az alapszakaszt a Szedeák

A harmadik negyedben túl nagy hátrányt szedett össze Székesfehérváron a szegedi csapat.

Munkatársunktól

Cook ezúttal csak négy pontot szerzett. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az Alba Fehérvár vendégeként zárta a férfi kosárlabda NB I./A csoport alapszakaszát a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely különösebb tét nélkül játszhatott ezen az estén - a hazaiaknak azonban szükségük volt a győzelemre a felsőház eléréséért.

 

Jobban kezdtek a hazaiak, de 15–5 után összeállt a Szedeák játékra, olyannyira, hogy a második negyed elején Bognár kosara után már vezetni is tudott a Tisza-parti csapat. Szoros volt a találkozó, a Szedeák jól triplázott, így visszajött a meccsbe annak ellenére, hogy sok eladott labdával kezdett, a nagyszünetben ha kevéssel is, de az Alba vezetett.

 

A harmadik negyedet azonban elrontották a szegediek: támadásban rossz döntéseket hoztak, miközben nem tudták megállítani az Alba játékát. Simándi Árpád kétszer is időt kért, de a fehérváriak 18 ponttal meg tudtak lépni, 69–51-ről kellett volna visszajönnie a Szedeáknak.

 

Ekkor Persons is pihent már a szegediek közül, akik nem adták fel a meccset, Keller Iván hármasával már 12-re csökkentették a hátrányt, és végül tízen belülre sikerült jönniük a végére: az Alba az utolsó negyedben már csak őrizte a vezetését, és végül 9 ponttal nyert, így az alapszakasz során másodjára is legyőzte a Szedeákot.

A Naturtex ezzel 12 győzelemmel és 14 vereséggel a 9. helyen zárta az alapszakaszt, így a középházban folytathatja majd, ahol a Kaposvár-Debrecen-Kecskemét-Oroszlány négyes ellen játszik oda-vissza, a hatodik-hetedik-nyolcadik helyen végzett csapatok bejutnak a rájátszásba.

Alba Fehérvár–Naturtex-SZTE-Szedeák 90–81 (24–24, 22–19, 23–8, 21–30)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 26. forduló. Székesfehérvár, 1000 néző. Vezette: Benczur, Farkas G., Török R.
Alba Fehérvár: PONGÓ M. 5/3, Vojvoda 10, Lukács 6, S. Davis 17/9, FAKUADE 17/3. Csere: STARK 16/9, Smith 11, Takács M. 2, Omenaka, Szabó Zs. 6/6. Vezetőedző: Matthias Zollner.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 13/6, Cook 4, Szatmári 2, Bognár 9/3, ALSTON 11/3. Csere: R. DAVIS 26/9, Mayer, Keller I. 12/9, Kerpel-Fronius B., Filipovics 4, Balogh. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Simándi Árpád: – Ellenfelünk a harmadik negyedben kihasználta a hibáinkat. Ettől függetlenül dicséret illeti a srácokat, mert az egész meccs során küzdöttünk, nem estünk szét a harmadik negyedbeli történtek után, az Alba azonban van olyan jó csapat, hogy lemenedzseljen egy meccset ebből a helyzetből. Azt gondolom, ezzel a hozzáállásal lesz esélyünk, hogy harcban legyünk a play-off helyekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában