Derült égből villámcsapás: Diósgyőrben köthet ki a Szeged-Csanád GA edzője

2022.04.07. 18:36

Dragan Vukmir felmondott Szegeden

A Szeged-Csanád GA vezetőedzője, Dragan Vukmir egyoldalúan felmondta a szerződését a csütörtöki edzés után, és ha a hírek valósak, akkor egykori mestere, Kondás Elemér helyett, mellett, előtt vagy mögött köthet ki Diósgyőrben.

Mádi József

Fotó: Karnok Csaba

Csak ültünk, és nem jutottunk szóhoz. Ha toll lett volna a kezünkben, kiesik, ha nem ülünk, meglehet, hátraesünk. Kora délután érkezett a hír: a Szeged-Csanád GA vezetőedzője, Dragan Vukmir a csütörtök délelőtti edzés után bejelentette, szeretné kérni szerződésének azonnali felmondását. A klub ezzel kapcsolatban a következő közleményt adta ki:

 

A Diósgyőr elleni mérkőzés után beszélgettem Dragannal, aki elmondta, több helyről komoly megkeresése van, de van egy visszautasíthatatlan ajánlata. Csütörtök délelőtt az edzés után közölte, hogy az egyik riválisunk ajánlott neki visszautasíthatatlan szerződést, amit elfogadott. Ezzel az ajánlattal a klubunk szemléletét szem előtt tartva nem kívántunk versenyezni. A váratlan helyzetben a legmegfelelőbb döntést hoztuk, és a kiválóan működő szakmai stábunk irányítja csapatunk felkészülését a Vasas elleni hétfői rangadó előtt, a céljaink pedig változatlanok maradnak – mondta Adem Kapic, a klub sportigazgatója.

 

Dragan Vukmir 2021. január 1-én vette át a szegedi csapat irányítását, és az elvégzett munkáját kiválóan bizonyítja, hogy a Szeged harmadik helyen áll a labdarúgó NB II. tabelláján, és még van esélye a feljutásra. Ezen idő alatt a Szeged-Csanád GA előbb a 10. helyen zárt, majd ebben a szezonban 31 bajnoki után 17 győzelemmel, 8 döntetlennel és 7 vereséggel a harmadik helyen áll – mindössze két pontra a feljutó helyek egyikétől. Mivel a szegedi alakulat fontos rangadóra készül, ezért az edzőváltással kapcsolatos kérdésekre sem a játékosok, sem a klub vezetése nem kívánt egyelőre reagálni.

 

A megjelentek után jött a következő hír: az a bizonyos közvetlen rivális a Diósgyőr, amelynek jelenlegi szakvezetője, Kondás Elemér és Dragan Vukmir dolgozott már együtt Debrecenben mint edző és játékos. A két tréner kapcsolata információink szerint jó, ám hogy Vukmir Kondás helyére, mellé vagy mögé érkezne Miskolcra, az még nem ismert.

 

Nagy kérdés, vajon a csapat hogyan dolgozza majd fel a történéseket? A Bekim Kapic, Andorka Péter páros jól ismeri Vukmir elképzeléseit, azaz a szellemiség megmaradhat, a rutinos játékosok pedig eddig is remekül kezelték a kényes helyzeteket. A Vasas meccsig nem valószínű, hogy történhet változás a szakmai stábban, hogy utána mi lesz? Mondjuk mindezek ellenére vagy mellett is feljutás. Mert Vukmir elment, de az esély még megmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában