Második idegenbeli meccsüket is megnyerték

2022.04.05. 12:15

Extrát nyújtottak

Hullámvölgyekkel tarkított mérkőzésen egy-egy extrateljesítménynek köszönhetően szettveszteség nélkül győzött Miskolcon a Vidux-Szegedi RSE férfi NB I.-es röplabdacsapata. Nacsa Gáborékra szombaton kulcsmeccs vár a feljutást illetően.

B. D.

Két héttel korábban a Dág otthon sikeresen indította a felsőházi rájátszást a Vidux-SZRSE. A négycsapatos tabella sereghajtójának otthonában hullámzóan röplabdázott a szegedi együttes, de egy-egy kiváló egyéni teljesítménynek köszönhetően a vendégek kézben tartották a mérkőzés alakulását. 

 

Ahogyan arról a szegediek klubhonlapja beszámolt, az első szettben Piti és Pozzobon, a másodikban a csapatka­pitány, Csányi Dániel, a har­madikban pedig Bondár nyúj­­tott kiemelkedőt a legfonto­sabb percekben. Mindezeknek kö­szönhetően pedig 3:0-s sikert arattak Miskolcon. 

 

Ez a győzelem akkor érhet igazán sokat, ha szombaton 18 órától a Lila iskolában legyőzi az SZRSE a listavezető Máv Előrét. Innentől a feljutásra esélyes székesfehérváriak első számú kihívója lett a Fésüs-csapat. Amennyiben Nacsáék nyer­­nek, átveszik a vezetést. Je­­lenleg kilenc pontja van a MÁV-nak, hét a szegedieknek. 

 

Fésüs Erzsébet: – Görcsös meccsen vagyunk túl, többször is feszültek voltak a srácok, de a hullámvölgyekből gyorsan kijöttünk, mert mindig volt egy-egy játékos, aki a hátára vette a csapatot. Nagyon örültem ezeknek az extrateljesítményeknek, mindig akkor jöttek, amikor nagyon kellett. Csapatként küzdöttünk, és a legszorosabb, harmadik szettet sem engedtük ki a kezünkből. Érződött a srácokon, hogy mindent megtesznek a háromszettes sikerért, hiszen ők is tudják: minden szettnek, sőt, minden pontnak jelentősége lehet a végelszámolásnál. 
Miskolc–Vidux-Szegedi RSE 0:3 (15:25, 20:25, 22:25) 
Férfi röplabda NB I Liga, fel­­sőházi rájátszás, 2. forduló. Miskolc, 80 néző. 
Vezette: Gyulai, Bibók. 
Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Tomas Dileo, Nacsa Gábor, Honti Szilárd, Davi Pozzobon, Csányi Dániel. Csere: Borsi Levente (libero), Csendes Csaba, Bodnár Lajos. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában