Szegedi hírek

2022.04.22. 11:14

Féltávnál semmi sem dőlt el a rájátszásért vívott csatában

Félidejéhez érkezett a férfikosárlabda NB I/A csoportjának középházi küzdelme. A Naturtex-SZTE-Szedeáknak továbbra is megvan az esélye arra, hogy bejusson a középházba, ám ehhez várhatóan minimum két, de inkább három meccsét meg kell nyernie.

Vajgely Pál

Keandre Cookék számára a következő négy mérkőzés dönt a szezon folytatásáról. Fotó: kosarsport.hu

Fotó: Hoffartne Kati

Túl vagyunk az odavágókon a középszakasz középházi küzdelmeiben: mint az a tabellából is jól látszik, egyelőre semmi sem dőlt el, és roppant izgalmasan alakulhat a hátralévő négy forduló.A rájátszásba majd az első három helyen végző csapat jut be, míg a negyedik és ötödik helyen végző csapatok számára véget ér az idény. Az eddig lejátszott tíz mérkőzésből csupán kettő hozott vendégsikert, érdekesség, hogy mind a két alkalommal a DEAC kapott ki hazai pályán. A debreceniek nem tudtak meccset nyerni a középszakaszban, így egy­előre ők állnak a legtávolabb a playofftól. 

 

A Naturtex-SZTE-Szedeák eddig meg tudta védeni a hazai pályáját, hiszen a DEAC mellett a Kaposvárt győzte le itthon, idegenben viszont kikapott a Kecskemét, majd szerdán az Oroszlány otthonában is. Pedig úgy tűnt, a harmadik negyedben megfordíthatják a meccset a szegediek, de végül Ihring tripláival és büntetőkkel visszajött a hétpontos hátrányból az OSE, majd meg is nyerte a meccset. 
 

Persze hozzá kell tenni, hogy Tayler Personst elveszítette a Szedeák, miután az amerikai irányító a keresztcsontjába kapott egy térdelést, így nem tudta folytatni a játékot. 
Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Koncentráltabban kezdett ellenfelünk, és voltak olyan szituációk, amelyeket nem sikerült jól lereagálnunk. A harmadik negyedben ez kicsit változott, majd a büntetőkkel visszajött a meccsbe az Oroszlány. Gratulálok ellenfelünknek, ma jobbak voltak – összegzett a szerdai meccset követően Kerpel-Fronius Balázs, a Szedeák csapatkapitánya. 
 

A hétvége nem hoz egyébként újabb fordulót a középszakaszban, legközelebb jövő szerdán a Kecskemétet fogadja majd Simándi Árpád csapata, és muszáj lesz győznie, ha életben akarja tartani reményeit a rájátszásba jutást illetően. A középszakasz végén azonos eredménynél a szezon során lejátszott négy egymás elleni mérkőzés eredménye számít, több csapat azonos eredményénél pedig minitabella dönt majd a végső helyezések megállapításánál. 
 

A középház állása
 

 1.Kaposvár3016142421–23720.77
 2.Kecskemét3016142402–25000.77
 3.Oroszlány3014162339–23340.73
 4.Szedeák3014162574–25430.73
 5.DEAC3013172454–24610.72

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában