Szegedi hírek

2022.04.20. 09:22

Ma 18 órától az Oroszlány vendégeként folytatja a Naturtex-SZTE-Szedeák

A húsvéti ünnepeket követően máris itt a folytatás a férfi kosárlabda NB I./A csoportjának középszakaszában: a Naturtex-SZTE-Szedeák egy olyan idegenbeli meccsel folytatja, amelyet ha megnyer, nagyot lép céljai felé.

Vajgely Pál

Keandre Cookéktól mindenképpen jó teljesítmény kell egy oroszlányi győzelemhez. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Mindössze egy győzelem választja el a Naturtex-­SZTE-Sze­­deákot mai ellenfelétől a középház tabelláján: a szegediek 14 győzelemmel és 15 vereséggel, míg az Oroszlány 13 győzelemmel és 16 vereséggel áll.

Ebből is látszik, mekkora téttel bír a mai mérkőzés, hiszen ha Simándi Árpád tanítványai idegenben le tudnák győzni az OSE-t, akkor négy fordulóval az idény második szakaszának vége előtt kettőre növelnék a különbséget a két csapat között, és abszolút saját kezükbe kerülne a sorsuk a rájátszásért vívott harcot illetően. Csakhogy az Oroszlány ott­­honában nem egyszerű – Rashun Davis ekkor debütált a Szedeákban –, 90–83-ra nyertek. Az Oroszlány egyébként egyike annak a két csapatnak, amelyet ebben a szezonban még nem tudott legyőzni a Szedeák, hiszen tavaly október 17-én az újszegedi sportcsarnokban is nyert az OSE, akkor 73–64-re. 

A másik ilyen csapat egyébként a Körmend, az A csoport többi együttesével szemben legalább egy győzelmet számlál a csapat, hiszen a Falcót és az Albát a magyar kupában legyőzte a szegedi csapat. 
 

Az Oroszlány eddig három meccset játszott a középszakaszban, ebből pedig csak a legutóbbit, a Kaposvár elleni idegenbeli meccset veszítette el. Előtte hazai pályán magabiztosan győzte le a Kecskemétet (84–62), Debrecenből pedig egy hosszabbítás utáni sikerrel (86–83) távozhatott. 
 

Egy idegenbeli siker tehát duplán sokat érhetne a Szede­­ák számára, hiszen leszakíthat­­ná riválisát, ráadásul a két csapat május 11-én, a középszakasz utolsó fordulójában majd az újszegedi sportcsarnokban ta­lálkozik még egymással. 
 

Már nem Andrija Csirics a Pécs edzője

Drazsen Brajkovicsot nevezte ki edzőjének a középszakasz alsóházában érdekelt Pécs, amelyet eddig a Szedeák korábbi legendás játékosa, Andrija Csirics irányított. Vezetésével a PVSK ugyanakkor jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd, három fordulóval a középszakasz vége előtt hátránya éppen három győzelem a biztos bennmaradást jelentő helyektől. Amennyi­ben nem tudja ledolgozni hátrányát, a Pécs két nyert meccsig tartó play-outot játszik majd, amelynek vesztese kiesik az NB I./A csoportból. A baranyai klub sajtóközleményében megjegyezte, hogy Csiro marad a PVSK kötelékében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában