Helyi sport

2022.04.27. 11:29

Mindenki éremmel térhetett haza

Fennállása legjobb nemzeti döntőjén vannak túl a szegedi szkanderesek, miután a Maláj Team Szkander SE mind a hat versenyzője éremmel térhetett haza.

A juniorok között -75 kilogrammos kategóriában Patak Patrik mindkét kezével bronzérmes lett, míg Magyar Vazul az U21-esek ezen súlycsoportjában két aranyéremmel gazdagodott. A szintén U21-es Czippán Árpád a -85 kg-osok között jobbkézzel a harmadik, ballal pedig a dobogó második fokán végzett.

Gyebnár György és Bauman Ádám a felnőtt -105 kilogrammosok között mérettette meg magát. Előbbi jobbkézzel ezüst-, ballal pedig bronzérmet ünnepelhetett. Magyar bajnoki címből is jutott Szegedre, ugyanis Bauman balkezes aranyérme különösen nagy siker, míg jobbal harmadik lett.

 Örülök neki, hogy mind a hatan éremmel jöhettünk haza. Többektől ez elvárható volt, de akadt olyan versenyzőnk is, aki élet első versenyén állhatott fel a dobogóra 

– árulta el a Maláj Team Szkander SE alapítója és versenyzője, Fábián Zsolt, aki a -85 kilogrammos kategóriában egyik kezével sem talált legyőzőre.

Május 13-án és 14-én Fábián Zsolt és Bauman Ádám a román fővárosba, Bukarestbe utazik Európa-bajnokságra.

 Az a célunk, hogy pontszerző helyen végezzünk, ami az első hat pozíció valamelyikét jelenti. Már ezt is hatalmas sikerként könyvelnénk el, ha pedig érmet is tudnánk szerezni, az lenne a hab a tortán 

– fogadkozott a friss magyar bajnoki duplázó szkanderes a Délmagyarországnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában