Kijött a különbség

2022.05.08. 15:35

A végén döntött az SZVSE a Bordány ellen – Fotók

Több mint egy órán át szoros meccset játszott az SZVSE-vel a Bordány, a bajnokesélyes szegediek Taci fejesével szereztek vezetést, és ugyan több lehetőségük is volt, de ezeket elpuskázták. Egy szöglet után Beretka csúsztatásával azonban már meglett a második gól, ez pedig eldöntötte a meccset.

Vagely Pál

A végén döntött az SZVSE a Bordány ellen.

Fotó: Török János

 Az üldöző Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. is nyerni tudott: a hétközben a pótolt meccsen a Tiszaszigetet legyőző szegediek ezúttal a Hódmezővásárhelyi FC II. otthonából vitték el a három pontot, miután Haruna szabadrúgását követően ugyan szintén sokáig csak ez az egy gól döntött a két csapat között. A hajrában azonban jött Bitó, aki becselezte magát az ötötsre, és a második gól lezárta a meccset.
 

 

Fellépett a negyedik helyre a Szentes, amely húsz perc alatt négyszer talált be a sok játékosát nélküző Makó II.-nek, a vendégeknek a szépítés azért sikerült. Parázs jelenetekkel ért véget a Mórahalom–Kiskundorozsma meccs, a végén a hazaiak örülhettek a három pontnak, a Dorozsma pedig így visszacsúszott az ötödik helyre.
 

Ismét nyert az UTC, amely a Deszket győzte le egy góllal hazai pályán, és látótávolságon belülre került az előttük álló csapatokhoz képest. Visszavágott az Algyő a DAFC-nak a kupában elszenvedett vereségért, három kontragóllal nyertek az algyőiek, míg a Tiszasziget alaposan kitömte a sereghajtó Apátfalvát, összesen tizenhét gólt szereztek a szigetiek. 

Bordány–SZVSE-PizzaMonster 0–4 (0-1)
 

Algyő, 50 néző. Vezette: Barta Norbert István – jól (Kőhalmi, Szabó M.)
Bordány: Csúri – Denkovity, Fodor (Meszes, 66.), Márki, Kemenczés, Farkas, Bozsó, Krizs, Mihalkó (Kozma, 75.), Visnyei, Sándor. Edző: Vasas Gábor.
SZVSE: Czirják – Kormányos (Amariutei, 78.), Lőrinc, Pócs (Deák, 78.), Mészáros, Rádai G., Beretka (Plichta, 72.), Fülöp, Nagy R. (Kelemen V., 72.), Káposzta (Papp Á., 54.), Taci. Edző: Paksi Péter.
Gólszerzők: Taci (42., 72.), Beretka (69.), Plichta (87.).
Jók: Bozsó, Denkovity, Visnyei, ill. Beretka, Fülöp, Plichta.
Vasas Gábor: A 70. percig tartotta a csapat a megbeszélteket, ha a helyzeteinket kihasználjuk izgalmasabb mérkőzés lehetett volna. A mérkőzés végére kijött az erőnlét különbség. Gratulálok a SZVSE-nek a győzelemhez! 
Paksi Péter: Egy szervezett, bátor játékot vállaló Bordány ellen játszottunk, akiket a meccs végén felőrültünk és megérdemelten nyertünk.

 

UTC–Deszk 1–0 (1-0)
 

Szeged-Újszeged, Kertész utca, 100 néző. Vezette: Bálint Dániel – kiválóan (Aczél, Kucsora).
UTC: Mészáros – Zsömbörgi, Nathan, Szántó, Sós, Mohammadreza (Pusztai, 65.), Jozi (Dongó, 62.), Obi, Varga, Schneider (Palakovics, 90.), Horváth A. Játékos-edző: Szántó Dániel.
Deszk: Nagy G. (Repák, a szünetben), Németh Z., Tarjányi, Török, Matyelka, Pióker Ta. (Fóris, 67.), Táncos (Salánki, 62.), Hovanyecz, Télessy (Mezei, 33.), Markovics, Fülöp (Bódi, 58.). Edző: Papp Endre.
Gólszerző: Sós (27.).
Jók: mindenki, ill. Repák. 
Szántó Dániel: A mérkőzés nagyobb részét uraltuk, úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Haladunk előre a célunk felé! 
Papp Endre: A mai napom volt szerencsém két meccsen is részt venni az UTC ellen, egy örömöm van, hogy egy ideig nem kell. Gratulálok a masszív ellenfélnek a győzelemhez, de túl sok sportértéke nem volt a mai meccsnek.

 

Tiszasziget–ContiTech-Apátfalva 17–0 (5-0)
 

Tiszasziget, 60 néző. Vezette: Burzon Márk – jól (Fodor, Cseh).
Tiszasziget: Bohata – Papp Á. (Fődi, 69.), Bálint T., Lipták, Oláh (Szabó D., 73.), Lajkó (Godó, 73.), Bálint D., Skribek Á., Albert, Bánóczki, Kökény (Zámbori, a szünetben). Játékos-edző: Kökény Tamás.
Apátfalva: Szénási (Bitter, a szünetben) – Keresztúri, Mándi, Karsai, Dimovics, Cseszkó, Posztós, Dömötör, Csenki, Pászti, Fodor. Edző: Karsai Gábor.
Gólszerzők: Albert (3., 47., 55., 57., 77., 80., a harmadikat 11-esből), Kökény (5., 25.), Bálint D. (22.), Papp Á. (30.), Zámbori (56., 84.), Oláh (64., 66.), Lajkó (70.), Szabó D. (75.), Bánóczki (87.).
Jók: mindenki, ill. senki. 
Kökény Tamás:Az edzéseken gyakoroltakat igyekeztük átültetni a mérkőzésre is, úgy érzem, sikerült.
Karsai Gábor: Nem könnyítette a helyzetünket, hogy az utolsó fél órát emberhátrányban játszottuk le. Köszönjük a vendéglátóknak a sportszerűséget!

 

Szentesi Kinizsi–Makó II. 5–2 (4-1)
 

Szentes, 150 néző. Vezette: Hajdú Dávid – jól (Barta, Csikós).
Szentesi Kinizsi: Tóth L. (Kotvics-Varga, 66.) – Légrádi (Gyarmati, 61.), Lőrincz, Szarvas, Prozlik, Bartucz, Mészáros, Berta, Péter (Sáfár, 78.), Locskai (Szabó M., 71.), Piti. Edző: Bány Tamás.
Makó II.: Köteles – Giba, Heidrich, Gera (Fancsali, 54.), Kórász, Baranyi, Bohák D., Vas, Molnár, Czebe, Bán. Edző: Koczkás Zoltán.
Gólszerzők: Piti (3.), Locskai (9.), Prozlik (12.), Szarvas (20.), Péter (51.), ill. Vas (17.), Heidrich (90.).
Jók: mindenki, ill. Fancsali, Bán.
Bány Tamás: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez!
Koczkás Zoltán: Az egyéni hibák döntötték el a mai mérkőzést.

 

Mórahalom–Kiskundorozsma 2–1 (1-0)
 

Mórahalom, 150 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Kócsó, Szűcs I.).
Mórahalom: Vígh – Tajthy, Tóth M., Baji, Papp D., Budai, Suhajda, Kis L. (Gercsó, 82.), Malatinszki D., Fődi (Szalma, 71.), Bokányi (Szalai, 75.). Edző: Hódi Mihály.
Kiskundorozsma: Rozs – Császár (Szecskó, 68.), Laczi, Papp N. (Bárkányi, 75.), Kalapács, Sallai, Ottlik Márk, Fülöp, Takács (Cseh, 68.), Lóki, Bodonji. Játékos-edző: Takács András.
Gólszerzők: Bokányi (30.), Baji (65.), ill. Ottlik Márk (50.).
Jók: mindenki, ill. Ottlik Márk. 
Hódi Mihály: Nagy szükségünk volt erre a három pontra. Nagy szívvel játszottunk, sajnálom, hogy feszültebb lett a végén a hangulat. Szurkolok a Dorozsmának a negyedik helyért, örülök, hogy ismerhetem a dorozsmai vezetőség tagjait. 
Takács András: Enerváltan és tompán játszottunk, bíztam abban, hogy az egyenlítés után ritmust tudunk váltani, de ez nem sikerült. Sajnálom a meccs végi közjátékot. Küzdünk a negyedik helyért!

 

Hódmezővásárhelyi FC II.–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 0–3 (0-1)
 

Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Dobó, Kószó).
HFC II.: Füstös – Rajsli, Nagy A., Barna (Buzás, 81.), Mohácsi (Tatár, 86.), Győrfi, Urbán, Pálhegyi, Becsek, Bartyik, Hajdú. Edző: Bacsa Zsolt.
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Bokros (Vajda, 62.), Bitó, Papp D. (Kubitsch, 32.), Murár, Ábrahám, Szűcs Zs. (Csizmadia, 78.), Holcsik (Kapic, 73.), Lestyán, Haruna (Dudás, 62.), Papp Á. Edző: Andorka Péter.
Gólszerzők: Haruna (7.), Bitó (70.), Papp Á. (81.).
Jók: Bartyik, Urbán, Hajdú, Becsek, ill. mindenki.
Bacsa Zsolt: Szervezett játékunkkal helyenként meg tudtuk szorítani a jó erőkből álló ellenfelünket.
Andorka Péter: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

 

Algyő–DAFC Szeged 3–0 (0-0)
 

Algyő, 50 néző. Vezette: Ézsiás Gábor József – jól (Krepsz, Viskovics).
Algyő: Siska – Rádi, Bozóki, Podonyi, Selyem (Vozár, 88.), Törköly, Szil, Belovai, Bakó (Kovács M., 74.), Puskás (Neupert, 51.), Jernei. Játékos-edző: Kovács Milán.
DAFC: Grund – Szántó (Fekete Á., 79.), Varga Á., Nagy M., Kis B., Kovács P. (Suták, 56.), Pető, Faragó, Bálity, Papp B. (Masa, 84.), Baka. Edző: Terjéki Tamás.
Gólszerzők: Selyem (50., 81.), Neupert (83.).
Jók: mindenki, ill. Szántó, Baka, Suták. 
Kovács Milán: Magabiztos játékkal tudtunk nyerni egy fiatal DAFC ellen, sok sikert kívánok nekik a jövőben!
Terjéki Tamás: Úgy tűnik, csak egy félidőt tudunk jól játszani.

A 24. forduló programja
Péntek, 17.30: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Algyő. Szombat, 17.30: SZVSE-PizzaMonster–Tiszasziget, Deszk–Bordány, Kiskundorozsma–Hódmezővásárhelyi FC II., Makó II.–Mórahalom, ContiTech-Apátfalva–Szentesi Kinizsi, DAFC Szeged–UTC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában