Biztos az előny

2022.05.14. 07:20

Szentgotthárdon szerepel a Zengő Alföld

Munkatársunktól

Továbbjuthatnak. Karsai László és a szegedi csapat a magyar kupa legjobb négy együttese közé kerülhet. Fotó: Frank YVette

A fér­fi tekecsapatok magyarkupa-negyeddöntőjében a Zengő Alföld Szegedi TE hazai pályán komoly előnyt szerzett a Szentgotthárd II. elleni első mérkőzésen. Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendezett találkozón ugyanis 5:1-re nyertek a Tisza-partiak, akik így nyugodtan utazhatnak a visszavágóra. 
 

A két csapat ma 13 órától játszik egymás ellen a második mérkőzésen, a meccsnek a szentgotthárdi létesítmény ad otthont. Ha a szegediek továbbjutnak, még egy fellépésük lesz klubcsapatszinten ebben a szezonban, mégpedig a magyar kupa négyes döntőjében június 4-én Bátonyterenyén. 
 

A vasi helyszín jó emlékeket ébreszthet a szegediekben, hiszen nemrég az egyéni országos bajnokságban négy érmet szereztek Szentgotthárdon: Brancsek János megnyerte a sprintet, Zapletán Zsombor az összetettet, míg sprintben Kiss Norbert második lett, Zapletán pedig napi egyéniben szintén második. Ráadásul bajnokin a csapat 8:0-ra diadalmaskodott ugyanitt. 
 

A Zengő Alföld három válogatottja, Brancsek, Kiss N. és Zapletán az egyéni világbajnokságra készül, ahova jövő vasárnap hajnalban utazik el a nemzeti csapat. Az észtországi Elvában az U18-asoknak már vasárnap elkezdődnek a küzdelmek, míg az U23-asoknak jövő szerdán van start. 
 

Ebben a korosztályban is van szegedi játékos, mégpedig az ifjúsági szuperligagyőztes Zengő Alföldből Ivanyik Richárd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában