Női labdarúgás

2022.06.08. 11:42

A legjobb játékosnak választották meg a szegedi születésű Vágót

Munkatársunktól

A szegedi születésű Vágó Fanny lett a legjobb játékos. Archív fotó: Földi Imre

Fotó: Földi Imre

A női labdarúgó NB I. (Simple Női Liga) idényének végeztével a bajnokság legjobbjait díjazták. 

A díjátadón három kategó­riában hirdetett győztest a Ma­­gyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Az év játékosa és az év felfedezettje végeredménye az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a klubok szavazatai alapján dőlt el. A vezetőedzők és a csapatkapitányok mellett a legfiatalabb és legidősebb futballista szavazhatott három-három játékosra kategóriánként. 

Az Év felfedezettje Vida Bog­lárka, az ETO FC Győr labdarúgója lett, míg az Év játékosának a Ferencváros szegedi születésű játékos-edzőjét, Vágó Fannyt választották meg. A bajnoki szezonban tizenkilencszer talált be az ellenfelek kapujába, így gólkirályi címnek is örülhetett, míg csapatával bajnoki címet ünnepelhetett. A döntőben a Győrt múlták felül kettős sikerrel, otthon 4–1-re, idegenben 3–1-re nyertek Vágóék. 

A díjazottaknak az M4 Sport televízió stúdiójában az elismeréseket Margret Kratz, a női A válogatott szövetségi kapitánya adta át. 

Érdekesség, hogy a férfi NB I.-ben is egy Csongrád-Csanád megyei származású labdarúgó tarolt, ugyanis az Év játékosá­nak a Paksi FC forráskúti lab­­darúgóját, Ádám Martint vá­­lasztották meg a szakmabeliek korábban. A 27 éves futballista harminchárom találattal a bajnokság gólkirálya lett. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában