Ezüstérmes parasportlövésben

2022.06.10. 11:50

Már kvótát szerzett a Cél-Tudat SE 17 éves sportlövője

Munkatársunktól

Rescsik Csaba pontosan lőtt Franciaországban. FOTÓ: KARNOK CSABA

Fantasztikus eredményt ért el a zsombói Cél-Tudat SE 17 éves sportlövője, Rescsik Csaba: a parasportlövők franciaországi világkupaversenyén, Chateauroux városában ezüstérmes lett, amellyel megszerezte Magyarország első kvótáját a 2024-es párizsi paralimpiára. 

Az SH1 R1 légpuskások kategóriájának magyar résztvevője, a junior-világcsúcstartó Rescsik Csaba 614,8-es alaperedménnyel kvalifikálta magát a 7. helyen a döntőbe. A finálé is kiválóan sikerült a 17 éves zsombói tehetségnek, ahol végig éremközelben tudott maradni, és végül a második helyen zárta a diadalt. A Cél-Tudat SE fiatalja ezzel megszerezte Magyarország számára az első kvótát a parasportlövészet puskás szak­ágában a párizsi eseményre. 

A párizsi paralimpiáig még 810 nap maradt hátra (a pontos időpontja: augusztus 28.–szeptember 8.), ám a Csongrád-Csanád megyei versenyző már le­­tette a névjegyét az esemény kapcsán. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában