Szegedi hírek

2022.07.26. 09:00

Hasznos tapasztalatokat szerzett Vas Luca

V. P.

A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója, Vas Luca nyerte a hölgyek versenyét a 40. alkalommal megtartott Balaton-átúszáson, miután 1 óra 6 perc 19 másodperc alatt teljesítette a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es távot.

– Két hetet edzőtáborozunk a Balatonon, ez egy szombat reggeli edzés volt. Az időeredményt nem is néztük, messze voltam a csúcstól, a lényeg az volt, hogy tapasztalatot szerezzünk az Európa-bajnokság előtt, hiszen nyílt vízen kevesebbszer tudunk edzeni, mint medencében – mondta teljesítménye kapcsán Vas Luca.

A szegediek úszójára augusztusban Európa-bajnokság vár majd Rómában, ahol a nyíltvízi úszó válogatott tagjaként a 25 kilométeres távon indul. Addig is kemény munka vár Lucára, hiszen szükség lesz az erőre az Eb-n.

– Az utolsó pillanatokig csiszoljuk a dolgokat. Eddig egyszer úsztam ezen a távon, tavaly az Eb-n, kevés is a lehetőség a gyakorlásra, kevés versenyt is rendeznek ebben a számban. Elsősorban állóképességet fejlesztünk az Eb-ig. Nyílt vízen bármi megtörténhet, a tavalyi nyolcadik helyemnél jobb helyezést szeretnék elérni. Persze, nem lehet megmondani előre, hogy alakul a mezőny, de alapvetően egy jobb helyezésben gondolkozom, és szeretnék mindent kiadni magamból, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég – fogalmazott céljai kapcsán Vas Luca.

A HAÁSZ SZUE versenyzője kitért rá, sós vízben kell majd úszniuk, de új pálya lesz számukra, és várhatóan meleg időben kell majd teljesíteniük a távot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában