Helyi sport

2022.07.04. 09:00

Sztárok az ellenfeleknél

A 21. Bajnokok Ligája-szezonjára készülő Pick Szeged férfi-kézilabdacsapata halálcsoportba került a jubileumi 30. kiírás csoportkörében. Négy korábbi győztes, köztük az elmúlt két idény aranyérmese vár majd Bodó Richárdékra az ősszel.

Becsei Dávid

Utolsó szezonjára készül a THW Kielben a világklasszis kapus, Niklas Landin, aki hazatér Aalborgba 2023 nyarán. Fotó: Török János

Mindenki, köztük a Délmagyarország is halálcsoportként jellemezte a B jelű nyolcast, amelybe a Pick Szeged is besorolást kapott a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Az európai szövetség (EHF) a következőkkel jellemezte ezt a csoportot. 

Heves ellenállásba ütközhet a címvédéshez vezető úton a csoportkörben a tízszeres, rekordgyőztes Barcelona. Ellenfele lesz ugyanis az előző idény döntőjében legyőzött Kielce, a nehézsúlyú német THW Kiel, a magyar bajnok Pick Szeged vagy éppen a sztárokkal teletűzdelt dán Aalborg– fogalmazott a hivatalos honlapon az EHF szakírója. Mindezeken kívül még a szlovén Celje, a norvég Elverum és a francia Nantes is a csoportban. 

A jubileumi, harmincadik BL-szezon valószínűleg örökre emlékezetes idényt jelenthet majd számunkra. Sander Sagosen és Niklas Landin idén szerepel utoljára a német sztárcsapatban, a THW Kielben. Mindketten hazatérnek majd 2023 nyarán. Sagosen a német Kolstadban, Landin a dán Aalborgban folytatja pályafutását. Utóbbi már most bemutat egy sztárigazolást Mikkel Hansen személyében Párizsból, azonban kérdéses, hogy mikor léphet pályára legközelebb. Egy térdműtétet követően tüdőembóliával párosuló vénagyulladást fedeztek fel nála március derekán, akkor nagyjából féléves kihagyást jósoltak neki az orvosok. 

A PSG-ből erősít a nyáron a Kielce is, két francia olimpiai bajnokkal. A jobbátlövő Nédim Rémili és a jobbszélső Bénoit Kounkoud Lengyelországba költözik, míg Stas Skube mégsem. A szegediek korábbi irányítóját a Montpellier vásárolta ki az idén nyártól érvényes kielcei szerződéséből. A címvédő Barca még nem jelentette be érkezőit, a spanyolok hagyományosan ezt július első hetében teszik meg általában. 

Meggyengült a norvég Elverum, amely elvesztette magyar válogatott jobbátlövőjét, Máthé Dominikot (új csapata: PSG) és svéd válogatott balátlövőjét, Eric Johanssont (THW Kiel). Nantes-ban is vezéreket kell pótolni: Emil Nielsen kapus Barcelonába igazol a hírek szerint, a jobbszélső Balaguer Párizsba, míg Kiril Lazarov visszavonult, és edzőnek áll. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában