Szita bemutatkozik

2022.08.09. 08:20

60 nap után újra pályán: a Pick Szeged itthon játszik edzőmeccset

Hatvan nappal történelmi bajnoki címvédése után lép pályára ismét a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Szerdán 17 órától íródik tovább a klub történelme, az előző idény NB I.-es bronzérmese, a Balatonfüredi KSE érkezik a Ludányi Márton sportcsarnokba.

Becsei Dávid

Dean Bombacék először lépnek pályára a Pick Aréna akadémiai csarnokában.

Fotó: Karnok Csaba

Június 11-én Veszprémben írt történelmet a Pick Szeged, miután fennállása során először védte meg bajnoki címét. Hatvan nappal később, holnap kora este is folytatódik a história, ugyanis először játszik a Tisza-parti együttes felkészülési mérkőzést nézők előtt a Pick Arénában. A helyszín viszont a kisebb, akadémiai csarnok, a Ludányi Márton sportcsarnok lesz, amely 1500 fő befogadására képes. Éppen emiatt a szegedi klub az ingyenesen megtekinthető szerdai és pénteki – 17 órától a Gyöngyös lesz az ellenfél – edzőmeccset regisztrációhoz köti. Erre az aréna jegypénztárában van lehetőség meccsnapon, illetve ma és csütörtökön 15–18 óra között. Online regisztráció pedig a jegymester.hu-n. 

A szegedi játékosok és a szakmai stáb az elmúlt hetet Szlovéniában, Kranjska Gorán töltötte magaslati edzőtáborban. Pénteken este érkeztek haza egy kiadós futópenzumot követően. A hétvégére mindenki szabadságot kapott, hétfőn délelőtt viszont már konditermi edzés keretein belül pakolászott a keret a Pick Arénában. Ettől a héttől már a taktikai edzésekből is egyre nagyobb adagot kap a csapat a Juan Carlos Pastor vezetőedző vezette stábtól. 

Természetesen idén is kimagaslik az NB I. mezőnyéből a címvédő Pick Szeged és a Telekom Veszprém, míg a bronzéremért a holnapi ellenfél mellett az átalakult MOL-Tatabánya KC (ettől a szezontól már ezen a néven szerepel a klub) és a Lékai Mátéval és Balogh Zsolttal megerősített Ferencváros vívhat ádáz csatát. 

A Balatonfüredi KSE két magyar válogatott játékosát is elvesztette a nyáron. A 2016–2019 között Pick-játékos Rodríguez Pedro és a beálló Topic Petar egyaránt az újjáépülő Tatabányánál folytatja a pályafutását. Így sem maradnak a Balaton-partiak válogatott szélső nélkül, mivel P. Rodríguez helyére a tatabányaiaktól Hornyák Pétert szerződtették. Beállóban a 22 esztendős, nemzeti csapatban debütált Vajda Huba a Fejér-B.Á.L. Veszprém szerelését váltja le a füredire. A legnagyobb nyári igazolás viszont az a Sztevan Szretenovics, aki a Meskov Breszt balátlövőjeként az előző idényben a Bajnokok Ligájában edződött. Februárban a Pick Arénában hétszer volt eredményes, előtte pedig a szerb válogatottal az Európa-bajnoki csoportmeccseket szintén itt játszotta a 26 éves játékos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában