Rutinos játékosok vonultak vissza

2022.08.07. 17:52

Fiatalokkal, sikeresen építik a jövőt Algyőn

Rendkívül fiatal, Szeged környéki játékosokból álló csapatot épít Farkas József a Levendula Hotel FKSE-Algyőnél a másodosztályú női kézilabda-bajnokságra. A bennmaradás kötelező, de kacérkodnak a csodás tavalyi eredménnyel, a negyedik hellyel is.

Becsei Dávid

A bennmaradás és a jövő csapatának építése a legfontosabb Farkas József vezetőedző szerint Algyőn.

Fotó: Kuklis István

Parádés szezont zárt a 2021–2022-es idényben a Levendula Hotel FKSE-Algyő női kézilabdacsapata az NB I./B-ben, miután újoncként a negyedik helyen végzett. Farkas József tanítványai már az új idényre készülnek. A csapatból heten távoztak és kilenc játékost igazoltak. 

– Tovább fiatalítottuk a csapatot – kezdte válaszát az átigazolásokra vonatkozó kérdésünkre Farkas József, az algyőiek vezetőedzője. – Azok alkotják a csapatunkat, akik az előző idényben nagy rutinra tettek szert a másodosztályban újoncként, illetve ígéretes Szeged környéki tehetséget igazoltunk melléjük. A célunk, hogy a jövő csapatát építsük fel Algyőn – árulta el. 

Olha Nikolayenko és Zsilák Katalin visszavonult, de nem távolodott el a klubtól. Előbbi utánpótlásedzőként folytatja, utóbbi pedig Farkas másodedzőjeként a felnőttcsapatnál. Balázs Anna és Aracsi Vivien szünetelteti a pályafutását, a munkára, illetve a tanulásra szeretnének összpontosítani az elkövetkezendő időszakban. Lovistyék Kitti az NB II.-be visszacsúszott PC Trade Szegedi NKE-hez igazolt, míg Csáki Zsófia az NB I.-es Érd hívására bólintott rá. Utóbbi az Algyőn folyó szakmai munka sikerességét is bizonyítja. 

Ami pedig az érkezőket illeti, a PC Trade Szegedtől érkezik a balszélső Szabó Fanni, az irányító Prezeneczki Nelli, a jobbátlövő Szécsi Rebeka és a beálló Farkas Adrienn, míg a Nemesvámosról elcsábított Balogh Babettet igazi gólzsákként jellemezte új edzője. A jobbszélen a másik szegedi klubból, a KSZSE-ből erősít az Algyő Csáki Fannival. Az utánpótlásból felkerül Kárász Szimonetta és Sulyok Rebeka irányítóként, míg az ifjúsági korú Rácz Gabriella lesz a harmadik számú kapus. 

Az algyői lányok egyénileg július negyedikén kezdték meg a felkészülést, az első közös foglalkozáson pedig két héttel később, 18-án vettek részt. Edzőtáborozást idén sem terveznek, mivel munka mellett ezt nem lehetne kivitelezni. Edzőmeccsekből viszont nincs hiány, a szeptember 3-i bajnoki rajtig – hazai környezetben a Pénzügyőr ellen – hét felkészülési mérkőzés szerepel a programban. 

– Igen, de én és a lányok is picit türelmetlenebbek. Látjuk, hogy azok a csapatok, amelyek nyolc-kilencszer edzenek egy héten, azok előrébb járnak nálunk. Összességében viszont valószínűleg még előrébb is tartunk, mint terveztem – válaszolta arra, hogy ott tart-e a csapata az alapozás során, ahova előzetesen tervezte, hogy ekkorra el kell jutniuk. 

A célkitűzésről úgy vélekedett Farkas József, hogy a legfontosabb a bennmaradás és a jövő csapatának építése, de a tavalyi eredmény azért mindenkinek a szeme előtt ott lebeg. A keret összetétele rendkívül fiatal, ez sokat jelenthet. A rutin viszont hiányozhat, de gyors és fitt csapat épül Algyőn. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában