52. Országos Szenior Úszóbajnokság

2022.08.15. 15:13

Gábe Tamás egyéni csúcsokat és öt bajnoki címet ünnepelhetett

Öt bajnoki címmel gazdagodott az 52. Országos Szenior Úszóbajnokságon a szegedi Suncity Sportegyesület sportolója, Gábe Tamás. A Gyulán megrendezett ob egyben Dr. Regele Károly Emlékverseny is volt.

B.D.

12 medálival gazdagodott Gábe Tamás éremkollekciója a gyulai szenior úszóbajnokságon.

Fotó: SunCity Triathlon Team

Remekül sikerült az Országos Szenior Úszóbajnokság Gábe Tamásnak. Tizenkét egyéni versenyszámban öt bajnoki címe mellett hét ezüstérmet is begyűjtött, valamint két párbajban egy ezüst- és egy bronzérem lett a mérlege. Az egész versenyt tekintve a harmadik legeredményesebb férfi versenyzőnek bizonyult, amiért különdíjként egy kupát kapott. 

Gábe Tamás (balról) mindegyik versenyszámában az első két hely valamelyikén végzett.
Gábe Tamás (balról) mindegyik versenyszámában az első két hely valamelyikén végzett.
Forrás: SunCity Triathlon Team

– Szinte minden versenyszámban sikerült egyéni csúcsot úsznom, ami nagyon jó előjel a két hét múlva kezdődő masters úszó-Európa-bajnokságot tekintve, amin szintén elindulok. Ezt a most zajló Eb után rendezik Rómában, 100 és 200 mellen, valamin 400 vegyesen állok majd rajthoz. Szeretnék mindegyik számban pontszerző helyen végezni – nyilatkozta a Délmagyarországnak Gábe Tamás. 

A szegedi sportoló magyar bajnoki címet ünnepelhetett Gyulán 200 mellen, 200 vegyesen, 50 gyorson, 200 háton és 50 háton. Másodikként csapott a célba 50 és 100 mellen, 50 pillén, 100 háton, 100, 200 és 400 gyorson. Két párbajt is úszott Gábe, a gyorsot harmadik helyen zárta, míg a mell csillagszórót a másodikon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában