Befejeződött a bajnokság

2022.08.26. 15:02

Nádas Bence öt érmet nyert

Befejeződött Szolnokon a Doktor24 felnőtt és parakenu kajak-kenu magyar bajnokság, amelynek záró napján a MVM Szegedi VE egységei a 200 méteres számokban is remekeltek.

Mádi József

A szegedi duó, Nádas Bence (balról) és a Tótka Sándor helyén ülő Kuli István nyerte a Séra Miklós emlékfutam K2 200 méteres számát.

Fotó: Szalmás Péter

Nem unatkozott az elmúlt három napban az MVM Szegedi VE friss világ- és Európa-bajnok kajakosa, Nádas Bence. Öt számban indult, összesen kilencszer hallotta meg a startpisztoly hangját, és az öt döntőben három arany- és két ezüstéremmel zárt a viadalt.

A három napos eseményen megnyerte klubtársával, Kuli Istvánnal a K2 200 méteres Séra Miklós emlékfutamot, előtte K2 500 méteren Tótka Sándorral (UTE), majd Kulival, Tótkával és Csizmadia Kolossal (Angyalföld) K4 500 méteren győzött, míg Kulival, Tótkával és edzőjével, Hüvös Viktorral egy hajóban második lett K4 200 méteren, illetve ezüstérmet vehetett át K1 200 méteren is. 

Érdekes futam volt Tótka visszatérése Nádas oldalán K2 500 méteren: az olimpiai bajnok újpesti versenyző a szegedivel duóban meggyőző fölénnyel nyerte a számot.

– Más párost menni Sanyival és más Kopasz Bálinttal. Különböző az erősségünk a két társsal. Jól esett, hogy Tótka Sanyi végigkövette a szezonomat, egyből gratulált a sikerek után, igazi baráti viszony van köztünk. Egy páros edzéssel voltunk Szolnokon, érződött Sanyin, hogy az utóbbi időben folyamatosan építette fel magát, és más edzéstervet csinál, folyamatosan fejlődik. Biztos vagyok benne, hogy a jövő évi vb-re ismét topformában lesz – mondta társa szerepéről a szegedi Nádas Bence a szövetség honlapján.

A záró napon a szegedi klubból Kulin és Nádason kívül még Kocsis Ádám döntőzött, és C1 200 méteren kilencedik lett, valamint C2-ben Kocsis Papp László társaságában ért el egy hatodik helyet. A nap második részében az 5000 méteres finálékban nem volt szegedi érdekeltség. 

Az MVM Szegedi VE versenyzői a magyar bajnokságon 5 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérmet gyűjtöttek, így a medálok tekintetében az élmezőnyben végeztek. Mindezt úgy, hogy a jövő heti Maty-éri ifjúsági és U23-as világbajnokságra készülő szegedi utánpótlás tagjai, így például Nagy Bianka, Balogh Gergely, Molnár Csenge, Zombori Dominik nem is indult el az eseményen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában