Labdarúgás

2022.08.12. 21:07

Női NB I.: nem tudta megnehezíteni a St. Mihály a címvédő dolgát

Már a második percben gólt szerzett a Ferencváros, amely az első félidőt követően már 6–0-ra vezetett a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen. A szünetben a zöld-fehérek szegedi származású játékos-edzője, Vágó Fanny ötöt cserélt, csapata végül 7–0-ra győzött a női labdarúgó NB I. idénynyitóján.

B.D.

Illusztráció: Frank Yvette

Esélyeshez méltón komolyan vette a Ferencváros a mérkőzést. A bajnoki találkozó illeszkedett a fővárosiak programjába, akik holnap már útra kelnek, ugyanis jövő csütörtökön Görögországban vár rájuk fontos Bajnokok Ligája-selejtező a skót Glasgow Rangers ellen. 

Hamar nagy előnyre tett szert a Fradi az NB I.-be egy év után visszajutott St. Mihály ellen. A szünetben ötöt is cserélt a hazaiak játékos-edzője, többek mellett érkezett a pályára a szentesi származású Csányi Diána is. A második félidő már kiegyensúlyozottabb játékot hozott szegedi szempontból, amelynek védelme állta a sarat a címvédő játékosaival szemben. 

A második fordulóban jövő pénteken 15.30-tól a Puskás Akadémia vendége lesz a KÉSZ-St. Mihály-Szeged, amely első hazai meccsét a Szent Gellért Fórumban október elsején 15 órától játssza a Szombathelyi Haladás ellen. 

Csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be a szezonra szóló mezeit a szegedi csapat, az eseményről ide kattintva olvashat és nézhet képeket. 

Ferencváros–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 7–0 (6–0) 
Női labdarúgás, NB I., 1. forduló. Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont. Vezette: Molnár Réka (Szabó L., Juhász D.). 
Ferencváros: Bíró – Bradics (Fishley, a szünetben), Demeter, Csigi (Kiss-Zudnis, a szünetben), Fenyvesi (Múcková, a szünetben), Szabó V. (Csányi, a szünetben), Ott, Papp L., Nagy Vik., Vágó F. (Barker, a szünetben), Czellér. Játékos-edző: Vágó Fanny. 
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Skoric – Csizi (Micic, 22.), Marcea, Papp Sz., Nagy Viv. (Pacsuta, 78.), Sajti (Farkas, 86.), Dékány, Pilán, Knezevics, Balázs B. (Vincze, a szünetben), Suták (Tornyi, 86.). Vezetőedző: Major László. 
Gólszerzők: Nagy Vik. (2.), Szabó V. (14.), Vágó F. (17.), Csigi (22., 26. – mindkettőt 11-esből), Bradics (45.), Fishley (87.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában