Félig tele a pohár

2022.09.07. 16:04

Gábe Tamás masters Eb-n készült egyéni csúcsokkal a hazai címvédésekre

Elégedetten értékelte lapunknak a szegedi Gábe Tamás a római masters úszó-Európa-bajnokságon elért eredményit. Minden számban egyéni csúcsot úszott, 200 méteres mellúszásban pedig mindössze ötvennégy századmásodpercen múlt a dobogós helyezése.

Becsei Dávid

Gábe Tamás, a szegedi SunCity Triathlon Team versenyzője.

Forrás: Gábe Tamás családi archívuma

A nyílt kategória sportolói után a masters úszók Európa-bajnokságát is megrendezték az olasz fővárosban, Rómában. A szegedi SunCity Sportegyesület versenyzője, Gábe Tamás három versenyszámban állt rajtkőre a 30–34 évesek korcsoportjában. 200 méteres férfi mellúszásban a negyedik helyen csapott célba, 400 vegyesen az ötödik legjobb időt érte el, míg 100 mellen a nyolcadik pozícióban végzett. 

Fő versenyszámaként a 200 méteres mellúszásra készült Gábe, ahol mindössze ötvennégy századmásodperccel maradt le a dobogóról. 

Ettől függetlenül mindegyik számban egyéni csúcsot úszott, az előbb említett távon mögötte huszonegy, illetve hetvennégy századdal értek be. Rendkívül szoros hajrában dőltek el a helyezések. 

Medencébe ugrás előtt.
Forrás: Gábe Tamás családi archívuma

– Félig tele és félig üres az a bizonyos pohár, hiszen nagyon kevésen múlott a bronzérem, vagy akár a hatodik hely – kezdte értékelését a Délmagyarország érdeklődésére az Európa-bajnokságról hazatért Gábe Tamás. – Elégedett vagyok az időeredményeimmel, hiszen a verseny előtt másfél héttel négy napra kidőltem egy komoly megfázás miatt, valamint Olaszországba megérkezve az első napon egy gyomorrontás is megnehezítette a felkészülésemet. Szerencsére a versenynapra sikerült összeszednem magam – folytatta. 

Felkészülését nyolcórás munkaideje és gyerekek úszásoktatása mellett végezte el. A reggelei többnyire Hódmezővásárhelyen indultak, ahol Sibalin Dávid edző segítségével készült Szabó Tamás úszóval közösen. A római masters Eb-n Szabó is részt vett, 50 és 100 méteres mellúszásban a 30–34 évesek korosztályában bronzérmes lett. 

Rómából hazatérve nem pihenhet Gábe, mivel az előttünk álló hétvégén a II. Honvéd Duatlon Magyar Bajnokságon indul, de az Aquatlon Magyar Bajnokságon is rajtkőre áll. A két versenyben közös, hogy mindkettőt címvédőként várhatja a szegedi úszó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában