Nagyszínpadon a Barcelonával

2022.09.12. 08:20

Pick Szeged: patinásabb BL-nyitányt el sem képzelhetnének

Sztárparádéval nyílik meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája új idénye a Pick Szeged számára hazai környezetben. Szerdán 18.45-től (élő: Sport1 Tv, delmagyar.hu) az előző két kiírás győztese, a katalán Barcelona vendégeskedik a Pick Arénában.

Becsei Dávid

Borut Mackovsekre (középen) védekezésben és támadásban is fontos szerep hárulhat a címvédő ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Ez lesz végre a Szeged szezonja? – ezzel a felütéssel kezdte csapatismertetőjét a Pickről az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapja. A kérdés aktuális, hiszen a Tisza-parti együttes huszadik idényét kezdi meg szerdán este a Bajnokok Ligájában, de a négyes döntőbe még sosem sikerült bejutnia. Többször dörömbölt már az elmúlt évek során Köln kapuin az ötszörös magyar bajnok, de azok rendszerint csukva maradtak előtte. 

Erre készültek 

Az elmúlt hetekben nem titkoltan a címvédő Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyitányra gyakorolt a Pick Szeged. A csapatkapitány Bánhidi Bence úgy fogalmazott, a szezon előtt rendre a BL-kezdést várja a legjobban, most pedig a katalán sztárcsapat ellen biztos benne, hogy megtelik a Pick Aréna lelátója. Jól sejtette a világklasszis beálló, ugyanis vasárnap kora délután mindössze hatszáz darab jegy várt gazdára. 

Veretlenek 

A 2021. december 9-én átadott Felső Tisza-parti szentélyben még veretlen nemzetközi találkozón a Szeged. A Kiel elleni első fellépés igazán pazarra sikeredett (30–26), de a német rekordbajnok mellett a fehérorosz Meskov Breszt (28–26), a francia Montpellier (29–29) és a német Flensburg (36–35) sem tudott nyerni a 8300 férőhelyes arénában. 

Nem lesz egyszerű megőrizni a hazai veretlenséget, de ennél patinásabb és közönségcsalogató ellenfelet aligha tudtak volna elképzelni a szurkolók és a csapat sem. Történelmi szezonon van túl a Pick és a Barca is. Előbbi először védett címet a magyar bajnokságban, míg utóbbi először nyert sorozatban kétszer aranyérmet a BL-ben, amióta Bajnokok Ligájának nevezik azt. 

Nem gyengültek 

Ami a nyári változásokat illeti, a szegediek kerete egy helyen változott (Szita jött, Henigman ment), míg a barcelonaiaktól négy távoztak és hárman érkeztek. Nem gyengült az elmúlt BL-kiírást a Kielce elleni döntőben megnyerő spanyol bajnok. Az egyiptomi válogatott balátlövő, Ali Zein a Dinamo Bukaresthez írt alá, helyére pedig a svédekkel Európa-bajnok Jonathan Carlsbogard érkezett a német Lemgóból. Megszerezték Gonzalo Pérez de Vargas mellé-mögé a kapusok egyik legnagyobb ígéretét, a 25 éves dán Emil Nilesent a Nantes-tól, így az argentin Leonel Maciel egy évet követően távozott, a portugál Sportinghoz. Barcelonában folytatja pályafutását a kirobbanó formában lévő svéd balszélső, Hampus Wanne is, aki a francia Limoges-hoz eligazolt Ángel Fernandez helyét vette át, míg a tunéziai-katari beálló, Jusszuf Benali a francia PAUC alkalmazásába állt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában