Duatlon, aquatlon

2022.10.04. 14:11

Gábe Tamás magyar bajnoki címeket ünnepelhetett

Parádésan folytatta őszi szereplését Gábe Tamás, a szegedi SunCity Sportegyesület versenyzője. Három magyar bajnoki éremmel gazdagodott gyűjteménye, ebből kettő arany-, egy pedig bronzérem.

Becsei Dávid

Gábe Tamás futás közben.

Forrás: Gábe Tamás családi archívuma

A Nógrád megyei községben, Ilinyben kezdte szeptember utolsó hétvégéjét Gábe Tamás a terep duatlon országon bajnokságon, ami teljesen új és idegen közeg volt számára. Lapunknak úgy fogalmazott, nagyon nehéz terep fogadta itt a sportolókat, de az időjárás szerencsére optimális volt. Négy kilométer futás, tizenöt kilométer kerékpározás és két kilométer futás volt a penzum, korcsoportjában a negyedik helyen végzett. 

– A legfontosabb, hogy épségben és egyben teljesítettem a távot, mert így értékes ranglistapontokkal gazdagodtam – kommentálta a versenyt. 

Olykor az időjárással is meg kellett küzdenie,
Forrás: Gábe Tamás archívuma

Másnap már Ajkán volt jelenése Gábénak a rövidtávú duatlon országos bajnokságon, ahol tíz km futás, negyven km kerékpározás és öt km futás volt a program. 

– Csepegett az eső, nagy szél és tizenöt Celsius-fok jellemezte az időjárást, szóval aránylag elviselhetőek voltak a körülmények. Ezen a versenyen harmadik lettem, ami meglepett, amit az önmagamhoz képest nyújtott jó futásnak köszönhetek. Másfél óra pihenőt követően rajthoz álltam a sprint kupában, miközben el kezdett ömleni az eső és lehűlt a levegő. Ezen a negyedik helyen értem célba. Rettentően fáztam a verseny során, valamint alaposan el is fáradtam, mert én voltam az egyedüli versenyző, aki dupla távot teljesített ezen a napon – jegyezte meg Gábe Tamás. 

Összességében a vasárnapi teljesítményével az országos bajnokság harmadik helyén végzett, a kupában pedig a negyediken. A duatlon ranglistaversenyt 2022-ben a szegedi Gábe nyerte meg, aminek a díját a Magyar Triatlon Szövetség gáláján vehet majd át. 

A II. Magyar Honvédség Országos Duatlon bajnokságon is sikerült címet védenie. Idén pont ugyanazt az eredményt sikerült elérnem mint tavaly, a honvédségi 1-es kategóriában magyar bajnoki cím és az abszolút második helyet is megszereztem – részletezte Tamás.

Korábban az aquatlon magyar bajnokságon is részt vett (750 méter úszás, 5 kilométer futás), ahol a felnőtt 3-as kategóriát megnyerte, így magyar bajnoki címnek örülhetett. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában